V petek z dobrodelno noto

Nova Gorica, 29.08.2022

Pogumno naprej, z željo, da se vrnemo močnejši. V 8. krogu Prve lige Telemach bo v Novi Gorici obračun z Muro, v ospredje pa bo stopila dobrodelnost.

Forma nasprotnika ...

Mura je ena izmed treh ekip, ki so v dosedanjem poteku prvenstva zbrale 9 točk. Ob dveh zmagah so črno-beli zbrali še 3 remije in 2 poraza, zadnjega prav v prejšnjem krogu, ko so na domači Fazaneriji z minimalnih 0:1 izgubili proti Mariboru. 

Trenutno četrto mesto je definitivno izkupiček, na katerem si Prekmurci želijo biti oz. poseči še višje, saj je to eno izmed mest, ki prinaša kvalifikacije za evropska tekmovanja, v katerih pa je Mura letos izpadla že v 2. kolu.

Negativni trend ...

Zadnje medsebojne tekme, ki je potekala prav v novogoriškem Športnem parku (31. krog sezone 2020/21), Goričani nimamo v najlepšem spominu, saj je Mura slavila s kar 5:1. 

Odkar se je Mura vrnila v prvo ligo (sezona 2018/19), je Gorica še ni premagala. Na prvoligaškem odru je bilo odigranih 8 tekem, kar 7-krat pa je zmaga romala v Mursko Soboto.

Tokratna tekma ...

Gorica in Mura bosta tokrat otvorila 8. tekmovalni vikend v Prvi ligi Telemach. Obračun je na sporedu v petek, 2. septembra, ob 16.30. Če vas pot ne bo popeljala na stadion, si tekmo oglejte na programu Sportklub 1.

Glavni sodnik bo Denis Halilović, stranska Aleksander Burja in Robert Šprah, četrti sodnik pa Roberto Ponis. V sobi za VAR bosta Rade Obrenović in Grega Kordež, delegat bo Sandi Kranjec. 

Dobrodelnost ...

Tokratne tekme se bodo udeležili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Nova Gorica. To so odrasli s posebnimi potrebami oz. poškodbami glave, ki bodo tokrat dobili priložnost pospremiti nogometaše na igrišče pred začetkom tekme, ob polčasu pa bodo tudi sami pokazali svoje nogometno znanje.

Dva evra od vsake prodane vstopnice bosta namenjena ravno VDC-ju, zato boste s svojim obiskom podprli ne samo nogometašev, ampak tudi center. 

VSI NA TEKMO, VSI V ŠPORTNI PARK!