Točke odnesla enajstmetrovka globoko v sodnikovem podaljšku

Nova Gorica, 27.08.2022

V 7. krogu Prve lige Telemach se je Gorica odpravila na gostovanje v Celje, kjer je v izdihljajih srečanja ostala praznih rok.

Celje je narekovalo ritem igre, a da bi nas favorizirano zvezdniško domače moštvo povsem nadigralo, tega ne moremo reči. V 3. minuti so si Celjani prirpavili prvo priložnost, a je Cerovec žogo uspel odbiti v kot. Čez nekaj minut je sledila globinska podaja proti zelo razpoloženemu Gbambleju, a je slednji slabo zadel žogo.

V 9. minuti je z velike razdalje sprožil Vrbanec, Likar se je izkazal z lepo obrambo. Po dolgem zatišju je v 27. minuti Ikwuemesi dokazal svojo fizično moč in v duelu na tla spravil tako Mevljo kot Urbančiča, preigral Likarja, a se mu je v blok postavil Hrka.

Sledile so minute Gorice, ki bi lahko do vodstva prišla v 31. minuti. Plavo-beli so potrdili svojo smrtonosnost po prekinitvah - podajo Ahmetaja iz kota je skoraj izkoristil Nejc Mevlja, a se je domači vratar Rozman izkazal z izvrston reakcijo.

Drugi polčas se je začel tako, kot se je prvi končal - s plavo-belo ofenzivo. Hrka je prestregel žogo na sredini igrišča, Ahmetaj jo je potisnil do Krajnca, ki je sam zaključil akcijo, a meril previsoko.

Na sredini drugega dela je imelo Celje nekaj zrelih priložnosti za vodstvo. Ikwuemesi po strelu z roba kazenskega prostora ni bil daleč od uspeha, že v naslednji akciji pa je s podobnega položaja Gbamble stresel prečko, po odbitku pa je Matko okroglo usnje poslal mimo gostujočega gola.

Isti nogometaš je poizkušal še v 76. minuti, a je kar precej zfrešil cilj.

Ko se je že zdelo, da bomo na Stadionu Z'dežele videli remi, pa je prišla nesrečna 95. minuta, ko je Širok v kazenskem prostoru zrušil Matića, glavni sodnik Kondić pa se je odločil, da bo brez ogleda VAR-a dosodil najstrožko kazen. Izkoristil jo je Vasilije Janjičić.