Urbančič: Pozitiven rezultat bo prinesla dobra obramba

Nova Gorica, 25.08.2022

Jošt Urbančič je tudi v letošnji sezoni eden vidnejših posameznikov čete Mirana Srebrniča. Še drugič letos je bil izbran v enajsterico kroga, dobro predstavo pa bo skušal pokazati že v petek, ko plavo-beli gostujejo v Celju.

Jošt Urbančič ...

... o grenkem priokusu z zadnje tekme: Vzdušje v slačilnici je dobro, saj smo veseli, da smo prekinili niz porazov. Seveda je zaradi vseh zapravljenih priložnosti prisotnega nekaj grenkega priokusa. Že jutri imamo priložnost, da to popravimo. Mi bomo šli tako kot vedno na 3 točke.

... o neučinkovitosti pred nasprotnikovim golom: Pozitivna stvar je prihajanje v priložnosti. Na zadnji tekmi smo imeli veliko strelov. Na treningu smo že vadili zaključke, veliko pa bo na naslednjem obračunu odvisno od nas samih, predvsem od naše koncentracije. Mi se bomo potrudili zadevo popraviti, zagotovo pa to terja nekaj časa. 

... o svojih dobrih predstavah: Na prvem mestu je vedno zmaga, vsaka točka je pomembnejša od dobre individualne predstave. Sem pa zelo zadovoljen z vsako pohvalo. Mojo predstavo in predstavo soigralcev konec koncev morajo nagraditi točke. Še naprej bom dajal vse od sebe, da klubu pomagam do točk. 

... o Celju: Nasprotnik je definitivno kvaliteten, tako kot vsaka ekipa v prvi ligi. Mi smo njih analizirali in skušali bomo tudi proti njim dobro odigrati. Dobra obramba bo definitivno prinesla nekaj pozitivnega in tako bomo krenili v obračun. Najprej bomo morali dobro odigrati v obrambi, potem pa tudi poskušali izkoristiti priložnosti, preko katerih si lahko priborimo dober rezultat.