Nov izziv že v petek

Nova Gorica, 25.08.2022

Zgolj 4 dni po domačem obračunu proti Domžalam plavo-beli odhajajo na gostovanje. V sklopu 7. kroga Prve lige Telemach je na sporedu tekma v Celju.

O nasprotniku ...

Celjani so po 6 tekmah na 6. mestu, zbranih pa imajo 7 točk, ki so si jih priborili z 1 zmago, kar 4 remiji in 1 porazom.

V prejšnjem krogu so Grofje gostovali v mariborskem Ljudskem vrtu, se vrnili po zaostanku 2:0 in priborili neodločen rezultat 2:2.

Medsebojna statistika ...

Celje je poleg Maribora edina ekipa, ki ni še izpadla iz prvoligaškega tekmovanja. To pomeni, da imajo obračuni s plavo-belimi dolgo brado.

V prvi ligi sta Gorica in Celje odigrala kar 101 obračun, večkrat pa se je zmag veselila Gorica, in sicer 39-krat. 31-krat smo videli remi, ravno tako 31-krat pa se je zmage veselilo Celje.

Obeta se jubilejna 50. medsebojna tekma na Areni Z'dežele. 20 zmag je na domačem terenu do sedaj pripadlo Celju, na 15 tekmah se je tehtnica nagnila na stran Gorice, 14-krat pa sta si nasprotnika točke razdelila.

Delegacija ...

Tokratna tekma je na sporedu v petek, ob 20.15. Lahko si jo boste ogledali na programu Sportklub 1.

Glavni sodnik bo Božo Kondić, stranska bosta Goran Mikača in Miha Kalan, četrti sodnik bo Nejc Kajtazović, za VAR pa bosta skrbela Asmir Sagrković in Martin Matoša. Delegat bo Danijel Žalik.