Veliko boljši, a tudi tokrat neuspešni v zaključkih

Nova Gorica, 23.08.2022

Gorica se je v šestem krogu Prve lige Telemach pomerila proti Domžalam. Pričakovali smo točke, dobili eno, čeprav bi si po prikazanem zaslužili vse 3. Zopet nas je zmanjkalo pri zaključkih obetavnih situacij.

Bolje so sicer začeli Domžalčani, ki so narekovali ritem igre in že v drugi minuti zapretili prek najnovejše okrepitve Kovačevića, ki je streljal mimo.

V 11. minuti je začela napadati tudi Gorica. Krajnc je prestregel tvegano podajo, potegnil proti kazenskemu prostoru in sam zaključil akcijo, a tudi on meril nenatančno. Čez nekaj minut je po protinapadu srečo preizkusil tudi Marinič, a meril točno v Mulalića. Po nekajminutnem predahu brez priložnosti je s približno 25 metrov sprožil Hrka in ciljal rahlo previsoko. 

Sledile so minute Domžal, ko so iz nevarnih položajev en za drugim Likarja poskušali premagati Jakupović, Saitoski in Ilenič, prva dva sta streljala mimo, zadnji pa je ogrel dlani goriškega čuvaja mreže.

Plavo-beli so nato spet prevzeli pobudo. Lepo priložnost je v 34. minuti Širok skoraj pretvoril v zadetek, a so Domžalčani njegov strel odbili skoraj na golovi črti. Že v naslednjem napadu pa najlepša priložnost za Gorico: lep ekipni napad je Ankrah skoraj pretvoril v asistenco, ampak Krajnc, ki na tekmi ni bil razpoložen v zaključkih, iz idealnega položaja s konico nogometna čevlja žogo poslal mimo vrat. Isti nogometaš je streljal tudi čez nekaj minut po odbitku iz kota, tokrat je okroglo usnje zletelo nad prečko.

Po dolgem času so zapretili tudi rumeni, kar se je izkazalo za njihovo najlepšo priložnost na tekmi. Kovačević je izkoristil nekaj več prostora, ki so mu ga pustili goriški branilci, za prodor in zaključek, plavo-bele je rešila prečka.

V 43. minuti je Gorica na voljo še enkrat več imela obetaven protinapad, ki pa ga je slabo zaključil Marinič. Podobno lahko rečemo tudi za Ankraha v naslednji minuti, slednji je meril točno v domžalskega vratarja. Na polčas se je odšlo z začetnim izhodiščem.

V drugem polčasu se je igralo zgolj še na 1 gol. Velikokrat smo prihajali do ugodnih položajev za zaključek, a priložnosti nismo znali izkoristiti. Tako sta že na začetku nadaljevanja poskušala Urbančič in dvakrat Krajnc, žal sta ostala neuspešna.

V 63. minuti so si Domžale priigrale edino priložnost v drugem polčasu, ko je Jakupović z roba kazenskega prostora za las poslal žogo mimo desne Likarjeve vratnice.

Gorica je vedno bolj pritiskala na plin, Domžale pa so zelo trpele. V 64. minuti je še en solo prodor zaključil Urbančič, a meril preveč po sredini, čez nekaj minut pa je sledil še nevaren poizkus Krajnca, a si je Mulalić izkazal z izvrstno obrambo. V 71. minuti je po borbenosti na sredini igrišča poskušal še Leban, tudi on prešibko udaril po žogi.

Najlepšo priložnost je Gorica zapravila v 80. minuti, ko je Krajnc lepo izigral gostujočo obrambo, a iz neposredne bližine meril preko vrat. To je bila tudi zadnja konkretnejša priložnost na tekmi, ki se je končala z začetnih in neodločenih 0:0.