Skoraj vrhunska predstava prinesla poraz

Nova Gorica, 09.08.2022

V 4. krogu 1. lige Telemach je Gorica na domačem terenu pričakala Koper. Na derbiju smo prikazali zelo všečno predstavo, ki je bila večino časa veliko boljša od tekmečeve, a žal so nas kaznovale vse zapravljene priložnosti. Koper je na obalo odnesel vse tri točke (1:2).

Že na začetku tekme je Gorica nakazala svoje ambicije po zmagi. V 3. minuti je Urbančič z čeve strani lepo prodrl proti sredini in sprožil, žoga je na poti proti golu spremenila smer, a Adnana Golubovića ni uspela pretentati. Čez nekaj minut se je pri strelu znašel tudi Matej Jukić, a zgolj ogrel dlani zelo razpoloženega koprskega vratarja.

Koper je v 12. minuti dokazal, kako zelo smrtonosen je lahko po protinapadih. Po nekaj neodločnosti se je za strel z roba kazenskega prostora odločil lani eden najboljših posameznikov prve lige Kaheem Parris, a mu je veselje preprečila prečka.

Zopet so sledile minute Gorice, v katerih je nasprotnik zelo trpel. V 15. minuti se je pri strelu z ugodnega položaja znašel Krajnc, a je Novoselec preprečil zadetek, ki se je obetal. V nadaljevanju akcije je srečo preizkusil še Vekić, a je bil njegov strel na bližnjo vratnico za Golubovića prešibak.

V 19. minuti je Alessandro Ahmetaj zopet dokazal svoje mojstrstvo ob prekinitvah, a se je njegov predložek namesto z asistenco po strelu Vekića zopet zaključil v dobro postavljeni koprski blokadi. 

V 24. minuti je sledila ena izmed najlepših potez prvega polčasa, potem ko je Žan Leban s samostojnim prodorom lepo preigral celotno koprsko obrambo, manjkal je samo še zadetek, a je  produkt goriške nogometne šole žogo poslal v prečko.

Po dolgem času je zapretil tudi Koper. Prišlek iz slovitega PSG-ja Correia je sprožil z velike razdalje, a tudi za precej zgrešil cilj. Ko se je zdelo, da je Koper nenevaren, je sledila kazen. Predložek iz kota je eden izmed Koprčanov uspel preusmeriti točno na glavo visokoraslega Novoselca, ki je premagal nemočnega Likarja in Kanarčke posla v vodstvo.

Goričani so hitro krenili po izenačenje, a je zopet zmanjkalo učinkovitosti. Najprej Vekić ni uspel najti več prostora za neoviran strel, v zadnjih sekundah prvega dela pa je Žan Leban v najlepši priložnosti Gorice iz neposredne bližine okroglo usnje ustrelil preko gostujočega gola. Na odmor se je odšlo z minimalnim zaostankom.

V drugi polčas smo krenili podjetno, v želji po izenačenju, vseeno pa so prvi zapretili Koprčani. Z napadalno igro je nasprotnikom ostajalo kar nekaj prostora za protinapade, kar je v 51. minuti skoraj izkoristil nekdanji Goričan Andrej Kotnik, ki pa je s strani sprožil v naročje Uroša Likarja.

V 52. minuti pa končno veselje za številne novogoriške privržence, ki se jih je na tribunah Športnega parka zbralo več kot 1000. Visoko podajo iz kota je zopet pred gol vrnil Alen Krajnc, žogo pa v gol iz neposredne bližine preusmeril nadomestni kapetan Nejc Mevlja. 

Koper si je zaželel novega vodstva, a se sreča zopet ni nasmehnila Kotniku, ki je tudi v 56. minuti streljal preveč po sredini.

V 57. minuti je na tribunah zopet završalo. S prefinjenim strelom z glavo je poizkusil Denis Cerovec, a se je akcija končala s slikovito parado Adnana Golubovića. Čez nekaj minut se je zopet v samostojni prodor spustil Urbančič, a po rafalu po sredini gola je ostalo pri rezultatu 1:1. 

V 69. minuti je nekaj težav Likarju s svojim strelom z razdalje povzročil Correia, a je goriški vratar žogo uspel stisniti k sebi. Nekaj dela je imel še v 80. minuti, a je strel Krajinovića z lepega položaja bil preslab, da bi pretental Likarja.

Je pa zato Likar ostal nemočen v 81. minuti. Glavni sodnik Slavko Vinčić se je odločil, da ne bo zapiskal prekrška nad Širokom, akcijo pa je z lepim diagonalnim strelom s približno 11 metrov zaključil Jašaragić in dosegel svoj prvenec v Prvi ligi Telemach.

Gorici je na derbiju preprosto zmanjkalo učinkovitosti, morda tudi sreče. Za izenačenje je v 87. minuti poizkušal Leon Marinič, tudi on streljal po sredini.

Globoko v sodnikovem dodatku pa najprej veselje, potem pa žalost. Najprej je Vinčić pokazal na najstrožjo kazen zaradi igranja z roko. Ko se je Nejc Mevlja že pripravljal na izvedbo 11-metrovke, pa je posredoval VAR in odločil, da roke ni bilo. Zmaga je tako romala na obalo.

Za Gorico: Likar; Urbančič, Mevlja, Cerovec, Širok, Hrka, Ahmetaj (85' Baruca), Jukić (73' Bešir), Krajnc (85' Marinič), Leban (85' Andrejašič), Vekić (73' Ankrah).

Na klopi so ostali: Zeriali, Obi, Biggs in Agić.

Naslednji zziv plavo-bele čaka v ponedeljek, 15, avgusta, ko je ob 20.15 na sporedu gostovanje pri ljubljanski Olimpiji.