S sezono začenjajo tudi kadeti in mladinci

Nova Gorica, 05.08.2022

Da je bil konec lanske sezone še lepši, so poskrbeli kadeti in mladinci, ki so osvojili naslov drugoligaškega prvaka in se po zgolj letu dni premora vrnili med elito. Pripravljalno obdobje je za njimi, na sporedu so že prvi uradni izzivi.

Kadetska selekcija je med pripravami pokazala zelo dobro igro, med drugim je premagala tudi ligaška tekmeca Koper in Domžale. Slednji so tudi v lanski sezoni zasedli vrh razpredelnice.

''Priprave so potekale odlično in po zastavljenem načrtu,'' pravi glavni trener selekcije U17 Saša Ranić. ''Prvo ligo poznamo in vemo, da je dve stopnički višja od druge, vendar na to smo pripravljeni. Odigrali smo nekaj prijateljskih tekem s prvoligaši, ki so pokazale, da sta kvaliteta in intenzivnost na visokem nivoju. Večina naših igralcev še ni igrala prve lige, vendar vse je enkrat prvič. Verjamem v njih, vsekakor so sposobni prikazati gledljiv in všečen nogomet.''

Še več tekem pa so odigrali mladinci, ki so se sredi priprav udeležili močnega turnirja Ilidža Kup v Sarajevu in nabirali potrebne izkušnje in kilometrino. Tudi pri selekciji U19 so priprave potekale po prvotnem planu, kot pravi strateg Simon Živec.

''Odigrali smo 3 prijateljske tekme, od tega 2 z močnima prvoligašema, in se poleg tega udeležili še močnega turnirja. Dobili smo približno sliko, kje smo, poskušali smo čimbolje uigrati moštvo, ki ga sestavlja kar nekaj novincev. Kljub dobrim igram se zavedamo, da je prvenstvo drugačna zgodba. Zavedamo se višjega nivoja in zahtevnosti, zgolj čas pa bo pokazal, ali bomo dovolj konkurenčni. Naredili bomo vse za napredek fantov!''

Prvi izziv nove sezone je na sporedu v nedeljo, 7. avgusta, ko plavo-beli odhajajo na gostovanje k šišenskemu Bravu. Kadeti pričnejo ob 15.30, mladinci pa ob 18. uri.