Špalir dočakali, še ene zmage pa ne

Nova Gorica, 18.05.2022

Gorica je bila že pred tekmo 28. kroga okronana za prvaka druge lige. Gostovanje na Ptuju je bilo tako zgolj simboličnega pomena, a so se plavo-beli izziva vseeno lotili resno.

Drava nam je povsem ob koncu jeseni zadala bolečo zaušnico in minimalno slavila v novogoriškem Športnem parku. Tokrat se zopet nujno potrebovala točke, saj je v krčeviti borbi za obstanek.

Tekmo so bolje odprli varovanci Mirana Srebrniča in v 19. minuti prišli do vodstva prek kapetana Etiena Velikonje. Čez 10 minut je domača Drava uspela izid izenačiti, potem ko je bil strelec Vice Miljanić.

Je pa še pred koncem prvega polčasa Gorica uspela priti do ponovnega vodstva, zopet pa je bil na delu Velikonja. Tokrat je realiziral najstrožjo kazen.

Ptujčani se v drugem polčasu niso predali in vendarle prišli do tako želenega izenačenja. Izid je na 2:2 zopet postavil Vice Miljanić, za preobrat pa je domačim vendarle zmanjkalo konkretnosti in časa.

Drava tako ostaja edina ekipa, ki je plavo-beli v letošnji sezoni druge lige niso uspeli premagati.

Za Gorico: Radikon, Velikonja, Zukanović (od 64' Zukanović), Hodžić (od 78' Laraspata), Marinič A. (od 78' Žejen), Marc, Frešer (od 64' Ahmetaj), Knežević, Marinič L. (od 64' Vekić), Mevlja, Agić.

Na klopi so ostali: Likar, Urbančič, Hrka, Krajnc.

Naslednji izziv plavo-bele čaka naslednji teden, ko se v sklopu 29. kroga igra večni derbi proti Primorju. VSI V ŠPORTNI PARK!