Leban z dvema zadetkoma prinesel remi

Nova Gorica, 27.03.2022

Gorica se je v 22. krogu 2. SNL odpravila na gostovanje v Novo mesto, kjer je proti Krki prišla do remija z 2:2.

Srečanje so bolje odprli Krkaši, ki so v 9. minuti izkoristili napako plavo-bele obrambe in preko Josipa Majića prišli do zgodnjega vodstva.

Goričani so se nato pobrali, poskušali priti do domačih vrat, izenačili pa so pred koncem prvega polčasa, ko je bil natančen Žan Leban.

Isti igralec je v 62. minuti Gorico popeljal do preobrata. 22-letnik je tako dosegel svoja 7. in 8. zadetek v aktualni sezoni, s čimer zgolj gol zaostaja za Etienom Velikonjo ter 2 za najboljšim strelcem Alenom Krajncem, ki je sicer vse zadetke do sedaj dosegel v dresu svojega prejšnjega delodajalca Rogaške.

Žal so 'Lekarnarji' pred koncem tekme uspeli poravnati izidi. V 84. minuti je goriški branilec Tino Agić nesrečno poslal žogo v lastno mrežo.

To je bil še drugi neodločeni rezultat varovancev Mirana Srebrniča v letošnjem tekmovalnem obdobju, s čimer na prvem mestu še vedno bežimo najbližjemu zasledovalcu Triglavu za 6 točk. 

Za Gorico so igrali: Likar, Urbančič, Širok, Leban, Marc (od 65' Marc), Frešer (od 56' Knežević), Hrka, Mevlja, Vekić (od 56' Velikonja), Cerovec (od 76' Agić), Krajnc (od 56' Ahmetaj). 

Na klopi so ostali: Radikon, Zukanović, Hodžić, Laraspata.

Naslednja prvenstvena tekma Gorico čaka v soboto, 2. aprila, ko v goste prihaja ekipa Rogaške. Tekma je na sporedu ob 15. uri.