Za zaključek turnirja tesen poraz proti Avstrijcem

Nova Gorica, 23.01.2022

Gorica je na drugi dan turnirja Memorial Milana Šćulca v Dekanih nastopila na tekmi za tretje mesto. Tokratni nasprotnik, avstrijski drugoligaš Kapfenberger SV, je varovance Mirana Srebrniča ugnal z 2:1.

Že pred začetkom tekme je rahlo bolečino v zadnji stegenski mišici začutil Nejc Mevlja, trener Srebrnič pa ni želel tvegati. Namesto Mevlje je priložnost v prvi postavi dobil mladi Miha Žejen.

Plavo-beli so celoten prvi del kazali, da jih zanima zgolj in samo zmaga, pa vendar žoga nikakor ni hotela ne v en ne v drugi kol. Po prvih 45 minutah se tako mreži nista zatresli.

Tudi v drugem polčasu so Goričani diktirali tempo igre, a do prvega gola je prišel Kapfenberg. V 62. minuti je Matthias Puschl izkoristil najstrožjo kazen.

Naši se niso predali in po nekaj poizkusih tudi sami prišli do strela z bele pike, ki ga je sicer zapravil Luka Vekić, a je odbitek v nebranjeni del mreže pospravil debitant Zahid Ilijazi (tekla je 70. minuta).

Tako hitro, kot je do izenačenja prišla Gorica, je prišel tudi tekmec do drugega gola. V 78. minuti se je na robu kazenskega prostora neoviran pri strelu znašel Matthias Puschl in lepo zadel, dosegel svoj drugi zadetek na obračunu in postavil končni izid tekme.

Kapfenberger SV se je tako veselil osvojitve 3. mesta na turnirju, ki ga je organiziral domači klub Jadran iz Dekanov. 

Prva enajsterica Gorice: Likar (V), Židan, Žejen, Cerovec, Urbančič, Hrka, Marc, Baruca, Krajnc, Marinič L., Zukanović.

V drugem polčasu so priložnost za dokazovanje dobili še: Zeriali (V), Ahmetaj, Ilijazi, Frešer, Vekić, Agić, Prodanović, Laščak in Gomizelj.

Odsotni: Marinič A., Širok, Leban, Mevlja, Velikonja.