Vikend izziv: dobrodelni turnir na obali

Nova Gorica, 21.01.2022

Gorico po sredini močni pripravljalni tekmi z Rijeko tokrat čakata dva obračuna v dveh dneh. Plavo-beli se odpravljajo na obalo, kjer bodo odigrali turnir, ki ga organizira drugoligaš Jadran iz Dekanov.

Nogometni klub Jadran Dekani ta konec tedna organizira prvi nogometni memorialni turnir v spomin Milanu Ščulcu, dolgoletnemu gospodarju športnih objektov NK Jadran Dekani. Turnir, ki bo potekal v soboto, 22. januarja, in v nedeljo, 23. januarja, bo imel tudi dobrodelno noto. V sodelovanju z društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škrati bodo zbirali sredstva za dečka Žana, ki zaradi zdravstvenih težav že od rojstva dalje potrebuje posebno, bolezni prilagojeno zdravstveno in strokovno obravnavo.

Nogometni turnir bo prvi dan potekal na stadionu Bonifika v Kopru, drugi dan pa na nogometnem igrišču društva v Dekanih. Sodelovanje na turnirju so potrdile štiri nogometne ekipe, in sicer bo poleg varovancev Mirana Srebrniča in domačinov Jadrana Dekani ter FC Kopra sodeloval tudi avstrijski Kapfenberger SV.

Tekmovanje bo organizirano tako, da bosta na Bonifiki najprej odigrana polfinalna dvoboja, takoj naslednji dan v Dekanih pa mali in veliki finale. Gorici je žreb za prvega nasprotnika določil domače Dekane. 

Spored tekem:

KOPER, SOBOTA (22.01), ob 12:30, FC Koper – Kapfenberger SV
KOPER, SOBOTA (22.01), ob 14:45, NK Dekani – ND Gorica

DEKANI, NEDELJA (23.01), ob 12:30: Tekma za 3. mesto
DEKANI, NEDELJA (23.01), ob 14:45: Finale