Proti Nafti do minimalne zmage

Nova Gorica, 01.12.2021

Na zaostali tekmi 11. kroga 2. SNL je Gorica na domačem terenu ugnala lendavsko Nafto z minimalnim izidom 1:0.

Gorica je edini zadetek dosegla v 77. minuti, ko je po hitrem protinapadu Žan Leban poslal kirurško odmerjeno asistenco na drugo vratnico, Abel Marc pa je s prefinjenim zaključkom premagal gostujočega vratarja Marka Galošija.

Tempo igre je večino tekme spominjal na prvoligaškega. Priložnosti so se vrstile, Gorica pa bi že v prvem polčasu lahko zatresla gostujočo mrežo, ko je Denis Cerovec po desni strani s polovice prodrl vse do kazenskega prostora, poslal žogo pred vrata, a jo je Galoši ravno toliko uspel odbiti, da je Leban ni uspel pospraviti v prazna vrata.

Isti nogometaš bi zadetek lahko vpisal tudi na začetku drugega polčasa, ko je z imenitno potezo povsem vrgel iz igre gostujočega branilca, a je zapravil stoodstotno priložnost, potem ko se je pojavil iz oči v oči z Galošijem in okroglo usnje poslal mimo vrat.

Svoje šanse je imela tudi Nafta in nekajkrat poslala resno opozorilo domači obrambi, a je naposled padla v igri. Plavo-beli so skozi celoten drugi polčas imeli pobudo in s tem nakazali, da so jih na tekmi zanimale zgolj 3 točke.

Naslednji izziv Gorico čaka v nedeljo, 5. decembra, ko je ob 13. uri v novogoriškem Športnem parku na sporedu še zadnja tekma v tem dolgem in napornem jesenskem delu drugoligaškega prvenstva. V okviru zaostale tekme 13. kroga se bodo Srebrničevi varovanci pomerili proti ptujski Dravi.