Intervju: Miran Burgić

Nova Gorica, 09.01.2020

Ob začetku priprav na spomladanski del sezone in pred začetkom prihajajočega prestopnega roka smo za klubsko spletno stran opravili intervju s športnim direktorjem kluba, Miranom Burgićem.

Kako bi ocenili jesenski del sezone?

Poleti je bilo zelo težko obdobje, saj se je klub prvič znašel v takšnem položaju. Težavo je predstavljalo tudi igranje domačih tekem v Ajdovščini zaradi prenove igrišča v Športnem parku. Od štirih tekem smo v Ajdovščini zmagali samo eno. Tega hendikepa smo se zavedali že pred sezono in ko potegnemo črto vidimo, da je to igralo veliko vlogo. Ko so se stvari normalizirale, so sledili tudi boljši rezultati. Jesenski del smo zaključili zelo dobro in ga ocenjujem kot uspešnega.

V uvodnih dveh novega leta sta klub in Mark Gulič sporazumno prekinila pogodbo. Zakaj je prišlo do tega?

Sporazumna prekinitev pogodbe je bila v obojestranskem interesu. Mark si je želel več priložnosti za igranje in po iskrenem pogovoru je bilo jasno, da je prekinitev pogodbe logična poteza. Normalno je, da si vsak nogometaš želi igrati. Tukaj ni dobil toliko igralnega časa, kot bi si ga on želel, zato je prišlo do konca sodelovanja.

Pričakujete še kakšen odhod?

Konkretno se še ne ve, kdo bo odšel, bo pa zagotovo prišlo še do enega ali dveh odhodov. Vse odhode bomo nadomestili s prihodi, torej če bodo odšli trije igralci, bomo pripeljali tri nove.

Se obetajo okrepitve?

Kot sem že rekel, konkretno še ne morem govoriti, a se že nekaj časa intenzivno dela na tem. Uradno se prestopni rok začne šele petnajstega januarja, tako da se lahko šele takrat registrira nove igralce. Kljub temu s polno paro delamo na tem, da pripeljemo vsaj dve zelo kakovostni okrepitvi, ki bi okrepile že tako kvalitetno ekipo.

Katere igralske pozicije boste poskušali okrepiti?

Glede na to, da je en napadalec odšel, iščemo novega napadalca. Okrepiti se želimo tudi na sredini igrišča. Zaenkrat je naš plan tak, ostali prihodi pa so odvisni od morebitnih odhodov.

Imate pri iskanju okrepitev finančne omejitve?

Pri iskanju novih igralcev so določeni finančni limiti, v okviru katerih moramo delovati. Moramo se jih držati in poskušati pripeljati kar se da dobre igralce.

Kakšni so cilji za spomladanski del sezone?

Že od samega začetka sezone imamo le en cilj. Vrnitev v prvo ligo. Koper nima veliko prednosti, je pa res, da do konca prvenstva ni veliko tekem, zato nimamo veliko prostora za spodrsljaje.

Kakšno je stanje ekipe ob začetku priprav?

S pripravami smo začeli zelo zgodaj. Zagotovo bomo imeli dovolj časa za pripravo in za uigravanje ekipe. Igralci so motivirani, saj so vse bližje cilju, da se vrnejo v prvo ligo. Radi bi, da se tekmovalne tekme čim prej začnejo, in da se ponovno začnejo boriti za prvenstvene točke.