Pregled jesenskega dela sezone

Nova Gorica, 12.12.2019

Varovanci Borivoja Lučiča po jesenskem delu prvenstva zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici. Na devetnajstih tekmah so zbrali trinajst zmag, dva neodločena izida in štiri poraze, kar jim je prineslo enainštirideset točk. 

Plavo-beli so prvenstvo začeli z igranjem domačih tekem v Ajdovščini, saj so zelenico v Športnem parku prenavljali. V prvem krogu so se na Primorsko pripeljali Beltinci. Goričani so osvojili prve tri točke z rezultatom 4:1. Sledila je še ena prepričljiva zmaga, in sicer v gosteh proti Dravogradu z 1:3. 

V tretjem krogu so nogometaši Gorice doživeli svoj prvi poraz od skupno štirih v jesenskem delu. Premagala jih je ekipa Kopra. 

Na nove točke ni bilo potrebno čakati dolgo časa, saj je že v naslednjem krogu padla ptujska Drava. Srečanje z Dobom se ni odvilo po načrtih plavo-belih. Dobljani so v Ajdovščini uspeli odščipniti točko favoriziranim varovancem Borivoja Lučića. 

Na lokalnem derbiju v Biljah je bilo pred velikim številom gledalcev zelo vroče. Goričani so v zadnjih minutah poskrbeli za preobrat in z zadetkom Colleya v izdihljajih tekme osvojili vse tri točke. Sedmi krog je prinesel domači poraz proti ekipi Krškega, a sledilo mu je rezultatsko najboljše obdobje Gorice. 

Na naslednjih šestih tekmah so plavo-beli nanizali prav toliko zmag in pri tem kar štirikrat svojo mežo ohranili nedotaknjeno. Premagali so Rogaško, Fužinar, Dekane, Krko, Brda in Radomlje. 

Najboljšemu nizu je sledil najslabši. Na naslednjih treh tekmah so Goričani uspeli zbrati le eno točko. Porazu proti Nafti je sledil remi v Brežicah, nato pa še poraz v Beltincih. Po nekoliko slabši seriji se je četa Borivoja Lučića uspela pobrati in jesenski del zaključila s tremi odličnimi rezultati.

Po domači zmagi nad Dravogradom so v gosteh na primorskem derbiju suvereno premagali Koper in se jim približali na le dve točki zaostanka. Jesen so sklenili z domačo zmago nad Dravo. 

Ob vstopu v zimski premor Goričani zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici. Pred njimi je Koper, ki ima dve točki prednosti. Na tretjem mestu je ekipa Radomelj z dvema točkama zaostanka. 

Besedilo: Kristjan Pahor