Pred nami je primorski derbi

Nova Gorica, 15.11.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 16. novembra, ob 15. uri odigrali srečanje 18. kroga 2. SNL. Na Bonifiki se bodo v primorskem derbiju pomerili s Koprom.

Stanje na lestvici
Goričani so s 35 točkami na drugem mestu prvenstvene lestvice. Pred njimi so le Koprčani, ki zasedajo vrh razpredelnice s 5 točkami več.

Prejšnja tekma ND Gorica
V prejšnjem krogu so plavo-beli na domačem igrišču premagali Dravograd z rezultatom 3:0. Bili so boljši nasprotnik in si ustvarili veliko priložnosti. V drugem polčasu je bilo zaznati padec v igri Gorice, a po doseženem tretjem zadetku je bila tekma odločena. Med strelce so se vpisali Volarič, Colley in T. Kavčič.

Prejšnja tekma Kopra
Koprčani so v 17. krogu suvereno premagali Brda. V gosteh so jim nasuli kar 7 zadetkov. V prvem polčasu so se Brici solidno držali, saj so prejeli le 2 zadetka. Strm padec v igri domačih je bil viden v drugem polčasu, saj so jim gostje iz Kopra zabili še 5 golov.

Forma Kopra
Koper v zadnjih krogih igra zelo dobro. Na zadnjih treh tekmah so vknjižili enako število zmag in dosegli 15 zadetkov, medtem ko niso prejeli niti enega.

Prepovedi igranja
Noben izmed nogometašev nima prepovedi igranja.

Delegiranje
Glavni sodnik srečanja bo Mitja Žganec, s strani mu bosta pomagala Aleksandar Kasapović in Matej Vojska.

Spremljanje tekme
Neposredni prenos srečanja boste lahko spremljali na programu Sportklub 1. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba.

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/
 
Besedilo: Kristjan Pahor