movember pri ND Gorica

Nova Gorica, 14.11.2019

V Nogometnem društvu Gorica se zavzemamo, da bi našim članom in otrokom poleg nogometnih priučili tudi življenjske vrednote. Posebno v nogometni šoli se ne želimo omejiti samo na nogometno izobraževanje, ampak želimo prebiti okvirje nogometa in otrokom ponuditi širši spekter znanj. 

V ponedeljek, 11. novembra, je ND Gorica v duhu "movembra" organiziralo predavanje na temo ozaveščanja o raku. 

Predavanja so se udeležili mladi nogometaši Nogometnega društva Gorica, od selekcije U14 do U19. Prisotni so bili tudi trenerji omenjenih selekcij in članska ekipa. Med navzočimi je bil še podžupan Mestne občine Nova Gorica, Simon Rosić, ki je nagovoril zbrane.

Svoje znanje in izkušnje sta s fanti delila Jaka Jakopič in Dr. Tanja Španić. Prvi je podpredsednik društva Onkoman - slovenskega onkološkega društva za moške, vodja pisarne agencije Playerspromotions in navsezadnje tudi bivši profesionalni nogometaš. Dr. Tanja Španić je predsednica združenja Europa Donna - slovenskega združenja za boj proti raku dojk. 

Na koncu je kapetan članskega moštva ND Gorica, Amarachi Bede Osuji govorcema podelil klubski dres s pomenljivima številkama. Jaka Jakopič je prejel dres s številko 16, ki označuje 16 let, odkar je zbolel za rakom. Dr. Tanja Jakopić je dobila dres s številko 10, ki prav tako označuje število let, odkar je zbolela za rakom. 

Obema govorcema se v ND Gorica iskreno zahvaljujemo, da sta si vzela čas in naše mlade nogometaše ozaveščala o raku ter zdravju nasploh.

Besedilo: Kristjan Pahor