Boljši od Dravograda

Nova Gorica, 10.11.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 9. novembra, odigrali srečanje 17. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so z rezultatom 3:0 premagali Dravograd.

Plavo-beli so dobro začeli tekmo in že v 5. minuti nevarno zapretili. Po lepem predložku Matije Kavčiča je z glavo streljal Grudina, a bil je malenkost premalo natančen. 

V 13. minuti je z razdalje sprožil Marinič. Žoga je poletela mimo dravograjskega gola. 

Že v naslednji minuti je bil blizu zadetka Volarič. Priigral si je lep položaj za strel, nato pa sprožil preveč po sredini vrat, zato je golman žogo odbil. 

V 23. minuti so do priložnosti prišli gostje. Po predložku iz kota je z glavo streljal Barić, a njegov poskus ni zadel cilja. 

V 30. minuti se je Marinič izkazal z izjemnim preigravanjem, nato pa odlično podal do Osujija. Slednji iz lepega položaja ni streljal dovolj močno, zato je golman žogo ulovil.

V 40. minuti so gledalci v Športnem parku ponovno zavzdihnili. Osuji je streljal z glavo, žoga pa je poletela mimo vrat. 

Prevlado Goričanov je v 45. minuti kronal Luka Volarič. Prejel je žogo na desni strani igrišča, jo povedel v kazenski prostor in z močnim ter natančnim strelom zatresel mrežo. 

Prvi polčas se je končal z rezultatom 1:0 v korist Gorice. Domači so bili boljši nasprotnik, pripravili so si veliko število priložnosti in žogo večino časa imeli v svoji posesti. Gostje so bili občasno nevarni iz prekinitev, a niso uspeli zadeti.

Drugi del obračuna so Goričani začeli udarno. Že v 48. minuti je zadetek dosegel Colley. Prejel je močno, nizko podajo v kazenski prostor, nato pa je brez oklevanja sprožil proti golu in premagal vratarja Dravograda. 

Po povišanju vodstva je igra nogometašev Gorice nekoliko padla in Dravograjčani so postali enakovreden nasprotnik. V 65. se je žoga po strelu Verstovška neugodno odbila od Lipuščka in Marjanović se je moral zelo potruditi, da je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

V 70. minuti je Volarič lepo podal do Osujija, ta pa je iz ugodnega položaja sprožil prek vrat. 

Končni rezultat srečanja je v 87. minuti postavil Tine Kavčič, ki se je najboljše znašel v kazenskem prostoru in dosegel zadetek za 3:0.

V naslednjem krogu nogometaše Gorice čaka primorski derbi v Kopru. 

ND Gorica – NK Dravograd 3:0 (1:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Asmir Sagrković (glavni sodnik), Alen Salkić (1. pomoč), Leon Kolenc (2. pomoč)

Strelci: Volarič (45.), Colley (48.), T. Kavčič (87.)

ND Gorica: Marjanović, Lipušček, Paljk (od 34. Hodžić), T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Kolenc (od 79. Jermol), Marinič (od 87. Gulič), Volarič, Osuji, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Dravograd: Kanduč, Barić, Kogelnik, Rožej, Pečnik, Pešl (od 90. Račnik), Vrabič (od 79. Petek), Verstovšek, Ferk, Ferenčak, Dobaj (od 70. Stefanović).

Trener: B. Kus.

Rumeni karton: Volarič; Rožej, Ferenčak.

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor