Delitev točk z Brežicami

Nova Gorica, 27.10.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 26. oktobra, odigrali srečanje 15. kroga 2. SNL. V Čatežu ob Savi so se z Brežicami razšli brez zadetkov.

Tekma, ki jo je zaznamovala zelo agresivna, na trenutke celo groba igra domačih nogometašev, gledalcem ni ponudila veliko nogometnih užitkov. 

Prvi nekoliko nevarnejši strel je nastopil v 18. minuti, ko je Soldo sprožil z roba kazenskega prostora in meril čez gol. 

Goričani so bili najbližje zadetku v 33. minuti, ko je Colley z bližine, a iz težkega položaja, meril mimo vrat. 

V prvem polčasu plavo-belim ni uspelo razviti resnega pritiska na vrata Brežic. Domači so z agresivno igro in velikim številom ostrih prekrškov onemogočali nogometašem Gorice, da bi kreirali igro in prihajali do priložnosti. 

V drugem delu tekme se stanje na igrišču ni veliko spremenilo. Goričani so imeli pobudo, vendar so jim Brežičani s svojo agresivnostjo onemogočali razvoj igre. 

V 70. minuti je glavni sodnik pokazal drugi rumeni karton (enega izmed šestih, ki so jih prejeli domači) Dodigu in slednji je bil posledično izključen. 

Po izključitvi Dodiga so plavo-beli stopili višje na nasprotnikovo polovico in ustvarili nekakšen pritisk, ki pa ni obrodil sadov, saj prave nevarnosti za domača vrata ni bilo.

Srečanje se je zaključilo z rezultatom 0:0. Plavo-beli so osvojili le točko in padli na drugo mesto prvenstvene lestvice.

 

NK Brežice – ND Gorica 0:0 (0:0)

Igrišče Terme Čatež d.d.

Sodniki: Mihael Antič (glavni sodnik), Danijel Benko (1. pomoč), Nejc Gornik (2. pomoč)

Strelci: 

ND Gorica: Marjanović, Lipušček, Paljk, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Hodžić (od 78. Trivunović), Gulič (od 85. Marinič), Osuji, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Brežice: Kruljac, M. Soldo, Perković, Duvnjak (od 28. Božič), Filip (od 62. Adamič), Drugović, F. Soldo (od 80. Soldo), Predanić, Dodig, Felja, Martić.

Trener: S. Sešlar

Rumeni karton: Hodžić, Perković, Dodig 2x, Božič, Felja.

Rdeči karton: Dodig.

 

Besedilo: Kristjan Pahor