V Ravnah na Koroškem uspešni

Nova Gorica, 22.09.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 21. septembra, septembra odigrali srečanje 9. kroga 2. SNL. Ekipo Fužinarja so v gosteh premagali z rezultatom 0:1.

V 6. minuti je po podaji iz kota iz zelo neugodnega položaja nevarno streljal Lipušček. Žoga je poletela mimo vrat.

V 23. minuti je poskusil Osuji. Prišel je na rob kazenskega prostora in streljal proti golu, a vratar ni imel težkega dela. 

Domači so odgovorili v naslednji minuti, ko je do strela z glavo prišel Medved. Slednji ni meril dovolj natančno, zato ni ogrozil Marjanovićevih vrat.

V naslednjem napadu je imela Gorica zelo lepo priložnost. Osuji je močno sprožil z roba kazenskega prostora, a žoga ni zadela cilja.

Pred zaključkom prvega polčasa so se  Goričani znašli v obetavni situaciji. Osuji je prodrl v kazenski prostor, nato pa podal Paljku, ki je streljal mimo gola.

V prvem delu tekme so imeli plavo-beli terensko premoč, a niso imeli veliko nevarnih priložnosti. Prihajali so do obetavnih situacij, ki pa jih niso izkoristili.

V 60. minuti so nogometaši Gorice prešli v vodstvo. Po podaji iz kota je z glavo zadel Volarič in postavil rezultat 0:1.

Do naslednje priložnosti je prišlo v 79. minuti, ko je Colley streljal z roba kazenskega prostora. Vratar ni imel težlega dela, saj je žoga letela po sredini vrat.

V 86. minuti je Colley prejel rdeči karton zaradi prekrška nad vratarjem. Slednji je prvi prišel do žoge, goriški napadalec pa ga je v žaru borbe za žogo brcnil. 

Srečanje se je končalo z rezultatom 0:1 v korist Gorice. Na tekmi, ki ni bila polna priložnosti, so bili plavo-beli bolj podjetni in zasluženo zmagali.

NK Fužinar – ND Gorica 0:1 (0:0)

Mestni stadion Ravne na Koroškem

Sodniki: Blaž Kos (glavni sodnik), Alen Salkić (1. pomoč), Dejan Povšnar (2. pomoč)

Strelci: Volarič (60.)

ND Gorica: Marjanović, Paljk (od 89. Paljk), T. Kavčič, Tomiček, Volarič,  Lipušček, Kolenc (od 67. Grudina), Osuji, Gulič (od 75. Hodžić), Matič, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Fužinar: Poljanec, Turkuš, Paradiž, Ikić, Čoralić, Rober, Kovač, Dodlek, Plaznik (od 64. Jung), Medved, Fasfald (od 73. Pipuš).

Trener: A. Tomažič

Rumeni karton: Osuji, Matič; Ikić, Paradiž

Rdeči karton: Colley

 

Besedilo: Kristjan Pahor