Napovednik za tekmo z Rogaško

Nova Gorica, 13.09.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 14. septembra, odigrali srečanje 8. kroga 2. SNL. V gosteh se bodo pomerili z Rogaško.

Prejšnja tekma ND Gorica
Goričani so v prejšnjem krogu klonili proti ekipi Krškega. V Ajdovščini so prvi zadetek dosegli plavo-beli in po zaslugi Osujija na odmor odšli z minimalno prednostjo. Krčani so zaostanek izničili v 54. minuti, 4 minute kasneje pa so bili že v vodstvu. Osuji je s svojim drugim zadetkom v 69. minuti poskrbel za izenačenje. Končni rezultat srečanja 2:3 je v 81. minuti postavil Regvar in tri točke so odšle v Krško.

Prejšnja sezona Rogaške
Rogaška je v sezoni 2018/2019 osvojila končno 10. mesto. Zbrali so 8 zmag, 10 neodločenih izidov in 12 porazov. S 34 točkami so bili precej oddaljeni od mest, ki vodijo v nižjo ligo, zato lahko rečemo, da so suvereno obdržali status drugoligaša. Njihov najboljši strelec je bil Ivan Firer, nekdanji igralec Celja, Rudarja iz Velenja in Domžal, a letos ne nastopa več v dresu Rogaške.

Prejšnja tekma Rogaške
Nogometaši kluba iz Rogaške Slatine so v šestem krogu nekoliko presenetili in remizirali z, vsaj na papirju, favorizirano ekipo Krke. Tekma sedmega kroga je bila zaradi razmočenega igrišča prestavljena, kar pomeni, da igralci Rogaške prvenstvene tekme niso igrali vse od konca avgusta.

Začetek sezone za Rogaško
Ekipa Rogaške v sezono ni štartala najboljše, a pri tem je potrebno upoštevati, da so imeli precej težek razpored. V prvem krogu so z minimalnim zaostankom izgubili proti Biljam. Sledil je poraz z ekipo Krškega, nato pa še proti Radomljam. Premagali so ekipo Fužinarja in v 5. krogu izgubili z Dekani. Na prejšnji tekmi so remizirali s Krko in osvojili svojo 4. točko v letošnji sezoni. S tekmo manj od večine tekmecev zasedajo 14. mesto.

Delegiranje
Glavni sodnik srečanja bo Marko Lacković, s strani mu bosta pomagala Tadej Friš in Vidko Karmel.

Spremljanje tekme

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli na družbenih omrežjih kluba.

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/
 
Besedilo: Kristjan Pahor