Po popolnem preobratu zmaga v Biljah

Nova Gorica, 01.09.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 31. avgusta, odigrali srečanje 6. kroga 2. SNL. V Biljah so po infarktni končnici zmagali z rezultatom 2:3.

V 1. minuti so imeli domači obetavno priložnost. Štrukelj je podal v kazenski prostor, nato pa je po posredovanju Marjanovića moral reagirati še Tine Kavčič, ki je žogo odbil v kot.

V 28. minuti je Marjanović poskrbel za izjemno obrambo. Humar je dobro streljal, a še boljše je posredoval goriški vratar, ki je z lepo parado ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V naslednji minuti je še enkrat prikazal odlično obrambo, potem ko so imeli nogometaši Bilj na voljo kot. Ubranil je nevaren strel z glavo.

V 29. minuti so Bilje povedle. Volarič je igral z roko v kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na belo točko. Uspešno jo je izvedel Mathias Ayewusi.

V 38. minuti so Biljenci povišali vodstvo. Po napaki v goriški obrambi in strelu Mathiasa je Tomiček poskušal izbiti žogo z golove črte, a mu ni uspelo.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 2:0  za Bilje. Domači so bili boljši nasprotnik. Igrali so boljše in imeli so več priložnosti od Goričanov, ki so prikazali bledo predstavo.

V začetku drugega dela tekme so domači ostali brez enega igralca, saj je Pušnar pordečel. Po prekršku nad Colleyem mu je glavni sodnik Asmir Sagrković pokazal drugi rumeni karton in ga poslal iz igre. Izključen je bil tudi rezervni vratar Bilj, Denis Baloh, zato je dogajanje pospremila dolga prekinitev igre.   

Goričani kljub igralcu več niso imeli veliko priložnosti, čeprav so imeli žogo večino časa v svoji posesti. Bolj nevarni so bili nogometaši Bilj, ki so prežali na protinapade. Dvakrat so bili blizu zadetka, a jim mreže ni uspelo zatresti.

Plavo-beli so se prebudili šele v zadnjem delu srečanja in s tremi zadetki poskrbeli za popoln preobrat.

V 77. minuti je Luka Volarič prodrl po desni strani in z močnim strelom premagal domačega vratarja. Z znižanjem rezultata so nogometaši Gorice dobili krila in začeli stopnjevati pritisk proti golu Bilj.

V 80. minuti je Jermol po napaki v domači obrambi zadel za izenačenje in zmaga je bila na dosegu roke. Dogajanje na igrišču se je pri rezultatu 2:2 nekoliko umirilo, zato je vse kazalo na to, da si bosta ekipi razdelili točke.

Za eksplozijo navdušenja med navijači Gorice je v zadnji sekundi tekme poskrbel Lamin Colley. Prodrl je v kazenski prostor Bilj in z močnim ter natančnim strelom premagal nemočnega Lipičarja. Po zadetku napadalca plavo-belih je sodnik odpiskal konec srečanja.

Obračun se je končal z zmago Gorice z rezultatom 2:3. V Biljah se je zbralo več kot tisoč gledalcev in videli so vse, kar nogometna tekma lahko ponudi. Zadetek v zadnjih trenutkih srečanja je tokrat tehtnico nagnil na goriško stran, zato so bolj zadovoljni odhajali navijači plavo-belih. Tri točke so odšle v Novo Gorico, a bilo je vse prej kot lahko.

 

ND Bilje  – ND Gorica 2:3 (2:0)

Igrišče Bilje

Sodniki: Asmir Sagrković (glavni sodnik), Miodrag Čiča (1. pomoč), Nejc Brezovar (2. pomoč)

Strelci: Volarič (77.), Jermol (80.), Colley (95.); Mathias (29.), Tomiček (ag./38.)

ND Gorica: Marjanović, M. Kavčič, T. Kavčič, Tomiček, Volarič, Grudina, Kolenc (od 71. Jermol), Osuji, Marinič (od 76. Gulič), Velikonja, Colley. Trener: B. Lučić.

ND Bilje: Lipičar, Batič, Žižmond, Slavec, Humar, Gomes, Costa, Pušnar, Štrukelj (od 83. Šturm), Doplihar (od 78. Cvek), Ayewusi. Trener: S. Valentinčič

Rumeni karton: Volarič, Grudina, Osuji; Pušnar 2x

Rdeči karton: Pušnar, Baloh.

Besedilo: Kristjan Pahor