Napovednik za tekmo z Biljami

Nova Gorica, 30.08.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 31. avgusta, ob 17. uri odigrali srečanje 6. kroga 2. SNL. Na sosedskem derbiju se bodo v gosteh pomerili z Biljami.

Prejšnja tekma ND Gorica

Goričani so v prejšnjem krogu remizirali z ekipo Doba. Dobljani so v prvem polčasu povedli z dvema zadetkoma in plavo-bele spravili v zelo nezavidljiv položaj. Igralci goriškega kluba so se v drugem delu tekme zbrali in zaigrali precej bolj odločno. Napadalna igra se jim je obrestovala, saj so zabili kar 3 gole. Bili so že na pragu zmage po preobratu, nato pa so v zaključku srečanja prejeli izenačujoči zadetek. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu je bil rezultat 3:3, kar je pomenilo, da gre vsaki ekipi ena točka.

Začetek sezone za Bilje

Nogometaši Bilj so v novo sezono štartali zelo dobro, saj so po petih krogih na visokem drugem mestu. Sandi Valentinčič je očitno dobro postrojil svoje varovance, saj letos še ne poznajo poraza. Premagali so Brežice, Dekane in Brda, slednje z rezultatom 1:3 na sosedskem derbiju, izid pa bi lahko bil še višji. Mathias Oyewusi, najverjetneje najbolj nevaren igralec Bilj, je namreč v zaključku tekme zgrešil najstrožjo kazen. Nigerijski državljan s svojo izjemno hitrostjo redno povzroča preglavice nasprotnikovim branilcem in je zelo pomemben člen črno-bele ekipe, čeprav je letos zabil le en zadetek.
Poleg treh zmag so vknjižili še dva neodločena izida, in sicer s Fužinarjem in Krko.

Prejšnja sezona za Bilje in letošnja ekipa

V pretekli sezoni je ekipa Bilj dolgo časa mejila na mesta, ki vodijo v nižjo ligo. V zadnjih krogih so se le zbrali in nanizali nekaj dobrih rezultatov ter sezono končali precej daleč od cone izpada, na 9. mestu.
Letošnja ekipa se ne razlikuje veliko od lanske. Zadržali so najbolj pomembne igralce, so se pa na nekaterih pozicijah nekoliko okrepili. Med vidnejši okrepitvi zagotovo spadata Matic Slavec, ki je prišel iz Sežane in ojačal desni bočni položaj, ter Jan Štrukelj, igralec Gorice, ki je bil lani posojen v Brda.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Asmir Sagrković, s strani mu bosta pomagala Miodrag Čiča in Nejc Brezovar.

Spremljanje tekme

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:


-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/
 
Besedilo: Kristjan Pahor