Plavo-beli do zmage proti Udineseju

Nova Gorica, 28.08.2019

Nogometaši Gorice so v sredo, 28. avgusta, odigrali prijateljski obračun proti ekipi Udineseja do 19 let. Na igrišču v Trasaghisu so zmagali z rezultatom 2:5

V 3. minuti je po predložku Trivunovića do strela prišel Colley, a vratar je njegov poskus ubranil.

V 6. minuti se je v zelo lepi poziciji znašel Gulič. Asante je poslal natančno globinsko podajo, nato pa je do žoge prišel goriški napadalec. Poskusil si je dvigniti žogo čez golmana, a okroglo usnje je prestregel eden izmed domačih branilcev.

V 12. minuti je bil ponovno nevaren Colley. Streljal je z roba kazenskega prostora, vratar pa se je zopet izkazal in žogo preusmeril stran od gola.

Isti igralec je imel izjemno priložnost v 17. minuti, ko je po napaki v domači obrambi prišel sam pred vratarja. Slednji je Colleyu strel ubranil, nato pa je do žoge prišel Gulič, a tudi on ni uspel zatresti mreže.

V 20. minuti je Gorica povedla. Jermol je poslal odlično žogo za hrbet obrambe Udineseja, kamor je stekel Trivunović. Mladi ofenzivni vezist si je žogo lepo sprejel in premagal vratarja za rezultat 0:1.

3 minute kasneje so zapretili nogometaši italijanske ekipe. Po ostri podaji pred goriška vrata je v zadnjem trenutku posredoval Asante, ki je žogo izbil v kot.

V 30. minuti so plavo-beli dosegli svoj drugi zadetek. Colley je ukradel žogo na sredini igrišča, potem pa hitro stekel proti vratom nasprotnika in z diagonalnin strelom dosegel zadetek.

2 minuti kasneje so nogometaši Udineseja znižali zaostanek. Compagnon je stekel v prazen prostor, kamor je prejel lepo podajo, nato pa je z močnim strelom zatresel mrežo.

Med polčasom so vstopili Osuji, Lipušček, M. Kavčič in Kolenc, igro so zapustili Marinič, Paljk, Tomiček, in Colley.

Goričani so drugi del tekme začeli udarno. Po podaji Osujija iz kota je z glavo zadel Lipušček.

V 60. minuti je Grudina zamenjal Tineta Kavčiča.

V 63. minuti je so plavo-beli osvojili žogo na sredini igrišča, izpeljali protinapad in povišali vodstvo. Po podaji Grudine je zadel Gulič.

Nekaj minut kasneje se je z lepo obrambo izkazal Bičić. Ubranil je nizek strel, ki bi brez njegovega posredovanja končal v mreži.

V 72. minuti se je med strelce vpisal še Osuji. Gulič je poslal lepo podajo v kazenski prostor, Osuji pa je rutinirano zaključil za rezultat 1:5.

Po doseženem zadetku Gorice je Borivoje Lučić opravil še zadnjo menjavo. V igro je namesto Asanteja vstopil Hodžić.

V zaključku srečanja je sodnik po prekršku nad Grudino pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Osuji, a vratar je njegov strel ubranil.

Nekaj trenutkov kasneje so nogometaši Udineseja izvedli hiter protinapad in zaostanek znižali na 2:5.

Tekma se je končala z izidom 2:5 v korist Gorice. Plavo-beli so skozi celotnih 90 minut prevladovali na igrišču in si ustvarili številne priložnosti, medtem ko so nogometaši Udineseja težko prihajali pred Bičićeva vrata.

Besedilo: Kristjan Pahor