S Ptuja z zmago

Nova Gorica, 17.08.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 17. avgusta, odigrali srečanje 4. kroga 2. SNL. Na Ptuju so z rezultatom 1:2 premagali ekipo Drave.

Plavo-beli so si prvo priložnost priigrali že v 4. minuti, ko je Colley dobil dvoboj z domačim branilcem, nato pa se je znašel sam pred vratarjem. Sprožil je nizek strel, ki je končal za golom Drave.

V 16. minuti so bili Goričani ponovno blizu zadetka. Colley je lepo podal Velikonji v kazenski prostor, a slednji ni uspel premagati domačega golmana.

Nogometaši Drave so odgovorili v 20. minuti. Po podaji v neposredno bližino Marjanovićevih vrat je prišlo do zmede v goriški obrambi in skoraj bi prišlo do avtogola.

V 23. minuti je domače rešila vratnica. Jermol je odlično sprožil s prostega strela, ampak bil je malenkost premalo natančen, saj je žoga zadela okvir vrat.

V 31. minuti je ekipa Drave povedla. Goriški branilci so Vajdi pustili preveč prostora, zato je lahko prišel do neoviranega strela, ki je poletel v desni zgornji kot gola. Marjanović je bil brez moči.

V 42. minuti je skoraj prišlo do povišanja vodstva ekipe s Ptuja. Po podaji v kazenski prostor je z zvitim strelom poskusil Haljeta, žoga pa se je od vratnice odbila izven igrišča.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 1:0 v domačo korist. Plavo-beli so začeli zelo odločno in prevladovali na terenu. Ustvarili so si nekaj zelo lepih priložnosti, vendar niso uspeli zatresti mreže. Ko se je polčas prevesil v drugo polovico, so na plin stopili nogometaši Drave, postali nevarni za Marjanovičeva vrata in tudi dosegli zadetek.

V 50. minuti se je izkazal Marjanović. Haljeta je močno streljal z roba 16-metrskega prostora, Marjanović pa se ni pustil presenetiti.

Sledilo je obdobje, ko je Gorica prevladovala na igrišču, a ni bila nevarna. 

V 72. minuti je Velikonja dosegel zadetek. Priigral si je nekaj prostora v kazenskem prostoru Drave in sprožil natančen strel proti oddaljeni vratnici. Žoga je končala v mreži.

V naslednji minuti je Colley že preigral vratarja, nato pa se je zapletel in streljal preveč slabo, da bi dosegel zadetek. 

V 81. minuti je Lipušček zadel za vodstvo Gorice. Po visoki podaji v kazenski prostor je visokorasli centralni branilec z glavo dosegel zadetek.

Srečanje se je končalo z rezultatom 1:2 v goriško korist. V drugem polčasu so plavo-beli uspeli priti do preobrata, zato tri točke odhajajo v Novo Gorico. 

 

NK Drava Ptuj  – ND Gorica 1:2 (1:0)

Mestni stadion Ptuj

Sodniki: Dejan Vivod (glavni sodnik), Žiga Šumer (1. pomoč), Vidko Karmel (2. pomoč)

Strelci: Velikonja (72.), Lipušček (81.); Vajda (31.)

ND Gorica: Marjanović, Hodžić (od 46. Asante), Lipušček, Tomiček, M. Kavčič, Grudina (od 56. Kolenc), Jermol, Volarič, Marinič, Velikonja, Colley (od 76. Gulič).

Trener: B. Lučić.

Drava: Hrastnik, Mate, Bajrami, Petek, Rešek, Grajfoner, Nelson (od 76. Dedić), Marcius, Novak, Haljeta, Vajda.

Trener: M. Vugdalić

Rumeni karton: Jermol; Nelson, Rešek

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor