V prvem krogu zmaga nad Beltinci

Nova Gorica, 27.07.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 27. julija, odigrali srečanje 1. kroga 2. SNL. V Ajdovščini so z rezultatom 4:1 premagali Beltince. 

Velikonja se je v 12. minuti znašel v izredni priložnosti, a mu ni uspelo zatresti mreže. Volarič je prebil gostujočo obrambo in odlično zaposlil goriškega kapetana, ta pa je z razdalje 5 metrov meril mimo vrat. 

V 18. minuti je Osuji lepo preigraval na levi strani nato pa podal Jermolu, ki je z roba kazenskega prostora streljal mimo gola. 

4 minute kasneje je ponovno poizkusil Jermol, a tudi tokrat ni bil natančen.

V 26. minuti so Beltinci iz svoje prve priložnosti povedli. Mauko je prejel žogo v petmetrski prostor in sprožil proti vratom. Marjanović je strel odlično ubranil, a gostujoči napadalec je ponovno prišel do žoge in zatresel mrežo.

V 35. minuti je imel Osuji na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora. Sprožil je zavit strel čez živi zid, a žoga je poletela mimo vrat.

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 0:1 v korist Beltincev. Gorica si je priigrala lepo število priložnosti, a ni uspela zadeti. Žuti so imeli le eno obetavno situacijo in jo izkoristili. 

V 49. minuti so Goričani izenačili. Velikonja in Volarič sta lepo kombinirala v kazenskem prostoru, nato pa je slednji sprožil natančen diagonalen strel in premagal vratarja Beltincev. 

V 60. minuti je do strela z roba 16-metrskega prostora prišel Velikonja, a meril je čez gol. 

Nekaj minut kasneje je Marinič preigraval v kazenskem prostoru, nato pa je bil nad njim storjen prekršek. Sodnik je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je v 70. minuti realiziral Velikonja in Gorico povedel v vodstvo z 2:1. 

V 79. minuti se je Velikonja še enkrat vpisal med strelce. Lipušček je priigral novo najstrožjo kazen, domači kapetan pa je ponovno prevzel odgovornost in postavil rezultat 3:1. 

V 89. minuti so zapretili tudi Beltinci. Sam pred Marjanovićem se je znašel Koprivica, a meril je čez vrata. 

V zadnji minuti sodnikovega podaljška je Velikonja poskrbel za pravo mojstrovino. Z velike razdalje je vrhunsko izvedel prosti strel in žogo poslal v zgornji desni kot gola. 

Srečanje se je končalo z rezultatom 4:1 za Gorico. Plavo-beli so bili skozi celoten obračun boljši nasprotnik, priigrali so si lepo število priložnosti in zabili 4 zadetke. V naslednjem krogu se odpravljajo v Dravograd, kjer bodo poskušali osvojiti novo zmago. 

 

Gorica  – Beltinci 4:1 (0:1)

Mestni stadion Ajdovščina

Sodniki: Marko Podgoršek (glavni sodnik), Nedeljko Todorović (1. pomoč), Miodrag Čiča (2. pomoč)

Strelci: Volarič (49.), Velikonja iz 11m (70., 79.), (90+); Mauko (26.)

ND Gorica: Marjanović, Hodžić, Lipušček, Tomiček, M. Kavčič, Grudina (Matič), Jermol (Kolenc), Volarič, Osuji, Marinič (Gulič), Velikonja.

Trener: B. Lučić

Beltinci: Zver, Lukač, Hočevar, Apatič, Radiha, Zorman, Kristl, Maučec, Sočič (Hartman), Mauko (Koprivica), Mörec (Balažic)

Trener: R. Karanović

Rumeni karton: Lukač 2x, Hočevar,  Raduha, Kristl, Zorman.

Rdeči karton: Lukač

 

Besedilo: Kristjan Pahor