V prvem krogu proti Beltincem

Nova Gorica, 26.07.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 27. julija ob 17.30, odigrali prvo prvenstveno srečanje v sezoni 2019/2020. V Ajdovščini se bodo pomerili z ekipo Beltincev. 

Kadrovanje ND Gorica

Ekipa Gorice se je po koncu prejšnje sezone nekoliko spremenila. Iz novogoriškega kluba so odšli Andrija Filipović, Uroš Celcer, Grega Sorčan, Jani Curk, Vladimir Oršolić, Adel Halilović in Semir Smajlagić, Alen Jogan pa je zaključil nogometno kariero.

Plavo-belo moštvo sta okrepila Darko Marjanović, ki je prišel iz novomeške Krke, in Luka Volarič, ki se je poslovil od Krškega. Goričani so dobili tudi novega glavnega trenerja. Na trenerskem stolčku je Sašo Kolmana zamenjal Borivoje Lučić.

Pripravljalno obdobje ND Gorica

Med pripravljalnim obdobjem so nogometaši Gorice odigrali 6 prijateljskih tekem. Najprej so proti reprezentanci Omana do 21 let zmagali z rezultatom 2:1. Sledila je tekma proti ameriški ekipi FC Select, ki je tekmo izgubila s kar 10:0. Po visoki zmagi nad Američani so plavo-beli utrpeli dva poraza, in sicer najprej proti Krškemu z rezultatom 3:2, nato pa še proti Vojvodini, ki je bila boljša z 2:1. V sredini julija se je goriško moštvo odpravilo na štiridnevne priprave v Trbiž, v sklopu katerih so odigrali še zadnji dve pripravljalni tekmi. Proti italijanskemu prvoligašu SPAL so izgubili z izidom 3:1, generalko pred začetkom nove sezone pa so opravili uspešno, saj so s 3:0 ugnali madžarski Budafoki.

Nasprotnik

Po opravljenem pripravljalnem obdobju plavo-bele v soboto čaka prvi prvenstveni preizkus v sezoni 2019/2020. V prvem krogu jim bodo nasproti stali nogometaši Beltincev, ki so lani v 2. SNL osvojili 11. mesto. Na 30 tekmah so t. i. žuti vknjižili 9 zmag, 4 neodločene izide in 17 porazov, kar jim je prineslo 31 točk.  Za Beltince je bila pretekla sezona prva v drugi ligi, po tem ko so leta 2018 napredovali iz tretje.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Marko Podgoršek, s strani mu bosta pomagala Nedeljko Todorović in Miodrag Čiča.

Besedilo: Kristjan Pahor