Na drugi tekmi do visoke zmage

Nova Gorica, 03.07.2019

Na drugi pripravljalni tekmi so nogometaši ND Gorica gladko premagali ameriško ekipo FC Select. Srečanje, ki je bilo odigrano v bližnjem Mirnu, se je končalo z rezultatom 10:1. 

Začetno enajsterico so tokrat sestavljali Uroš Likar, Adis Hodžić, Matteo Tomiček, Žiga Lipušček, Matija Kavčič, Leon Marinič, Nik Jermol, Rok Grudina, Luka Volarič, Etien Velikonja in Mark Gulič.

Plavo-beli so zelo obetavno začeli in že v 6. minuti povedli. Po podaji Nika Jermola iz kota je mrežo zatresel Matteo Tomiček. 

Naslednji gol je padel že 6 minut kasneje, ko je Etien Velikonja pospravil žogo v mrežo, po tem ko je nevarno streljal Matija Kavčič. 

V 24. minuti so nasprotniki znižali zaostanek. Po odbiti žogi je Leo Orozco sprožil strel iz obrata s strani in okroglo usnje je končalo za Likarjevim hrbtom.

Goričani so odlično odreagirali in že 4 minute kasneje dosegli nov zadetek. Po lepem prodoru Adisa Hodžića je Mark Gulič natančno streljal z roba kazenskega prostora in premagal nasprotnikovega vratarja. 

Mladi napadalec za nov zadetek ni potreboval veliko časa, saj je v 32. minuti postavil izid 4:1. Velikonja je podal s strani, Gulič pa je žogo brez obotavljanja poslal v gol.

V zadnji minuti prvega polčasa se je med strelce vpisal še Hodžić, ki je po strelu Luke Volariča v gol pospravil odbito žogo. 

Gorica je prvi del tekme dobila z rezultatom 5:1. V drugem polčasu so na igrišče stopili še Nick Bičić, Tine Kavčič, Amadej Marinič, Žan Leban, Miloš Milijašević in Tim Matič.

Plavo-beli so v drugi del tekme vstopili udarno, saj so v 50. minuti dosegli že šesti zadetek. Leban je lepo zaposlil Volariča, ki je uspešno izkoristil situacijo 'ena na ena' z vratarjem. 

Za 'hattrick' je v 56. minuti poskrbel Gulič. Po tem, ko je vratar ubranil Jermolov poizkus s prostega strela, se je na pravem mestu znašel goriški napadalec in s svojim tretjim zadetkom postavil rezultat 7:1.

Pet minut kasneje je padel nov gol. Po natančnem predložku Hodžiča je z glavo zadel Jermol. 

V 81. minuti se je med strelce vpisal tudi Leban. Z razdalje 11 metrov je sprožil nizek strel proti oddaljeni vratnici in premagal vratarja Selecta.

Zadnji, deseti zadetek za Gorico je v 85. minuti dosegel Jermol. Matič je nasprotniku ukradel žogo na sredini igrišča in podal proti mlademu vezistu, ki je izkoristil ponujeno priložnost in tako postavil končni rezultat 10:1 za Gorico. 

Plavo-beli so poleg 10 zadetkov imeli tudi številne obetavne priložnosti in so popolnoma nadzorovali potek srečanja. Po visoki zmagi je svoje misli strnil strelec 3 zadetkov, Mark Gulič: "Za nami je druga pripravljalna tekma, s katero smo lahko zadovoljni, saj smo igrali tako dobro kot treniramo. Na razmočenem igrišču smo pokazali znanje, željo in disciplino ter ob dobri predstavi dosegli lepo število zadetkov. Če bomo nadaljevali s tako dobrim delom, smo na dobri poti."

Varovance Borivoja Lučića naslednji pripravljalni test čaka v soboto, ko se bodo na igrišču ob Kornu pomerili med seboj.

 

Besedilo: Kristjan Pahor