Darko Marjanović odslej v plavo-belem!

Nova Gorica, 03.07.2019

Predstavljamo drugo poletno okrepitev. V Novo Gorico prihaja najboljši vratar 2. SNL v sezoni 2018/2019, Darko Marjanović, ki je s klubom podpisal dveletno pogodbo. 

25-letnik je svojo kariero začel pri Krki. Tam je zaključil nogometno šolo in vstopil v člansko konkurenco. V svoji prvi sezoni med člani je bil registriran za dva kluba, in sicer za Krko v drugi ligi in za Ivančno Gorico v tretji ligi. 

Na začetku sezone 2013/2014 se je 188 centimetrov visoki vratar preselil h Krškemu, med zimskim prestopnim rokom pa je svoje mesto našel pri Beli Krajini. 

Leta 2014 se je vrnil h Krki in se tam postopoma uveljavil kot prvi vratar ekipe, ki je ob enem imel tudi vlogo kapetana. Odlične predstave so mu v lanski sezoni prinesle naziv najboljšega vratarja druge slovenske lige.

Ob podpisu pogodbe je novi goriški branilec mreže dejal: "Zadovoljen sem, da sem prišel v takšen klub. V klub, kjer me bodo spoštovali, kjer so velike ambicije za prvo ligo in prepričan sem, da gre za velik korak naprej v moji karieri.”

S strokovnim štabom je zelo zadovoljen: "Z glavnim trenerjem Borivojem Lučićem sva zadnji dve leti odlično sodelovala. Ima kar nekaj zaslug, da sem prišel v Novo Gorico, saj je vedno lepo, ko si te trener želi imeti v moštvu. Vesel sem tudi novega trenerja vratarjev Boruta Mavriča, s katerim sem že oddelal prvi trening in prepričan sem, da bom z njim ter tudi z ostalimi člani strokovnega štaba odlično sodeloval."

Vrnitev plavo-belih med elito je na vrhu Marjanovićevega seznama želja: "V dresu Gorice si skupaj z novimi soigralci želim izpolniti cilj, ki je seveda uvrstitev v prvo ligo. Ob enem se nadejam priložnosti za dokazovanje in posledično z dobrimi predstavami upravičiti zaupanje vodstva."

 

Besedilo: Kristjan Pahor