Gorica boljša od Omana

Nova Gorica, 29.06.2019

Nogometaši ND Gorica so v Padovi odigrali prvo pripravljalno srečanje v sezoni 2019/2020. Tekmo proti reprezentanci Omana do 23 let so zmagali z rezultatom 2:1.

Goriški strateg Borivoje Lučić je na igrišče poslal začetno enajsterico, ki so jo sestavljali Uroš Likar, Adis Hodžić, Mateo Tomiček, Žiga Lipušček, Matija Kavčič, Leon Marinič, Jaka Kolenc, Rok Grudina, Bede Osuji Amarachi, Mark Gulič in Etien Velikonja. 

Za moštvo Omana so v prvem polčasu nastopali: Mazen, Nader, Qadhafi, Mahmood, Al Shumoosi, Mohsen Jouhar, Al Mashari, Amjad, Mandhar, Marwan, Al Ghafri.

Čeprav so nogometaši Omana prvi zapretili in tudi zadeli, je prvi polčas minil v znamenju prevlade plavo-belih. V 13. minuti so goričani izgubili žogo, nasprotniki pa so izvedli hiter protinapad in prek Al Ghafrija povedli z 1:0. 

V 25. minuti je močno streljal Leon Marinič, a meril je nenatančno in žoga je poletela preko vrat. 

Že v naslednji minuti je poskusil Mark Gulič, tokrat so branilci Omana žogo izbili v kot.

Nekaj trenutkov kasneje je Velikonja z roba kazenskega prostora sprožil iz voleja, vratar Mazen pa je z vrhunsko obrambo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 43. minuti je padel izenačujoči zadetek. Osuji je prodrl po levi strani in podal na oddaljeno vratnico, kjer je Etien Velikonja najprej sprejel žogo, nato jo branilcu gostov potisnil med nogama in lepo akcijo začinil z diagonalnim strelom, ki je izid poravnal na 1:1. 

Dve minuti kasneje se je po strelu Guliča izkazal nasprotnikov vratar in ohranil izenačen rezultat. 

V drugem polčasu je Lučić na teren poslal nekoliko spremenjeno postavo, ki so jo sestavljali Nick Bičič, Adis Hodžić, Mateo Tomiček, Tine Kavčič, Matija Kavčič, Nik Jermol, Rok Grudina, Osuji Bede Amarachi, Mark Gulič, Etien Velikonja in prva poletna okrepitev Luka Volarič.

Kasneje so priložnost za igro dobili še Goran Trivunović (od 60.), Žan Leban (od 65.), Tim Matič (od 70.), Miloš Milijašević - igralec na preizkušnji (od 80.), Amadej Marinič (od 80.) in Kristjan Cvijanović (od 80.).

Novi obrazi so na zelenico prišli tudi v taboru nasprotnika, ki se je v nadaljevanje srečanja podal v naslednji zasedbi: Fayez, Al Musallami, Taine Rashidi, Saad, Basil, Abdullah, Axman, Qasim, Al-Maqbali, Al-Ghassani-Mohsen, Saud.

V drugem delu tekme so bili prvi nevarni reprezentanti Omana. V 47. minuti so po prostem strelu zapretili z glavo, a žoga je poletela čez gol.

V 55. minuti je Velikonja po podaji Guliča poskusil z nizkim strelom, ki pa ni bil natančen.

5 minut kasneje so Omanci ponovno poskusili s strelom z glavo in tudi tokrat zaključek ni bil dovolj natančen. 

Končni rezultat srečanja je v 74. minuti postavil Tine Kavčič. Osuji je lepo podal iz kota, goriški branilec pa je z glavo poslal žogo v mrežo. 

Strateg plavo-belih je bil po obračunu z videnim zadovoljen, a se noče prenagliti z ocenami in napovedmi: "Bilo je boljše od pričakovanega. Smo na začetku pripravljalnega odbobja, vendar igra je bila tekoča, ustvarili smo veliko priložnosti in v obeh delih igre je izgledalo zelo dobro. Potrebno bo počakati in videti še preostale tekme, šele takrat bomo lahko govorili o kvaliteti naše ekipe. Kar se tiče igralcev, začenjali bodo tisti, za katere mislim, da so v danem trenutku najboljši, v drugem polčasu bodo dobili priložnost tudi ostali. Nekateri bodo igrali več, drugi manj, na njih pa je, da pokažejo čim več in da si z dobrimi predstavami izborijo mesto v začetni enajsterici. Pozicija v prvi postavi ni zagotovljena nikomur."

Naslednja pripravljalna tekma je na sporedu že v sredo ob 18.30, ko se bodo plavo-beli v Mirnu pomerili z ameriškim FC Select.

 

Besedilo: Kristjan Pahor