V nadaljevanje brez četverice

Nova Gorica, 26.06.2019

V prihajajoči sezoni v plavo-belem dresu ne bo več četverice nogometašev. Od Gorice se poslavljajo Jani Curk, Amel Džuzdanović, Vladimir Oršolić in Adel Halilović. 

Curk, ki je svojo nogometno pot začel pri Primorju iz Ajdovščine in nadaljeval v mladinski šoli ND Gorica, se ob izteku pogodbe poslavlja od plavo-belega kluba. 

Po prihodu v člansko konkurenco se je za kratek čas preselil k Tolminu in ekipi Maribor B, nato pa je našel pot nazaj v Novo Gorico. Bočni branilec je za vrtnice zbral 55 nastopov in zabil 2 zadetka. 

Džuzdanović si s Curkom deli enake nogometne začetke, saj se je prav tako iz Primorja preselil v goriško nogometno šolo. V plavo-belem dresu je zbral 86 nastopov in zabil 9 zadetkov. Ob polovici lanske sezone je kot posojen igralec odšel v Ajdovščino, sedaj pa se ob izteku pogodbe dokončno poslavlja od Gorice. 

Adel Halilović, ki je v Novo Gorico prišel med zimskim prestopnim rokom, se po sporazumni prekinitvi pogodbe razhaja s plavo-belimi. V jesenskem delu prvenstva je nastopil na 12 tekmah, med strelce se je vpisal enkrat.

Do sporazumne prekinitve pogodbe je prišlo tudi z Vladimirjem Oršolićem. Hrvaški centralni branilec je bil član vrtnic eno sezono, v kateri je zabeležil 6 nastopov.

Vsem se zahvaljujemo za njihov doprinos in jim želimo obilo sreče v nadaljevanju kariere.

 

Besedilo: Kristjan Pahor