Konec dolgoletne tradicije

Nova Gorica, 02.06.2019

Nogometaši ND Gorica na povratni tekmi proti CherryBox24 Tabor Sežani niso uspeli doseči zadetka in posledično izpadli v drugo slovensko nogometno ligo. Od plavo-belega dresa se je pred začetkom srečanja poslovil Alen Jogan.

Vsaka tradicija se enkrat konča. Gorica se po 28 letih poslavlja od prvoligaškega nogometa, po 13 sezonah in 279 odigranih tekmah pa je zadnjo rekel tudi dolgoletni kapetan, Alen Jogan.

V boju za obstanek so proti Sežani izgubili s skupnim rezultatom 2:1, kar pomeni, da si niso uspeli zagotoviti nadaljevanja med elito. Sežančani so na domačem terenu prišli do prednosti, ki je plavo-beli v Športnem parku, kljub številčnem obisku in odlični podpori s strani Terror boysev, niso znali izničiti.

Goričani skozi celotno srečanje niso izkoristili priložnosti, ki so jim bile ponujene, zato so se napredovanja v prvo ligo veselili gostje, za kar jim iskreno čestitamo.  

Nabito poln Športni park je po tekmi na žalost obnemel v razočaranju. 

 

ND Gorica : Cherrybox 24 Tabor Sežane 0:0 (skupaj 1:2)

Športni park Nova Gorica

Gledalcev: 2500

Sodniki: Rade Obrenović (glavni sodnik), Uroš Benc (1. pomoč), Tadej Friš (2. pomoč).

Gorica: Sorčan, Celcer (od 75. M. Kavčič), T. Kavčič, Tomiček, Curk (od 68. Halilović), Grudina, Osuji, Kolenc, Marinič (od 79. Gulič), Velikonja, Filipović. Trener: S. Kolman

Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener, Salkić, Azinović, Nemanić, Aliaj, Sever (od 81. Kariž), Vukelić, Krivičič, Stančič (od 80. Ndzengue), Ibou Kebe, Stevanović (od 89. Slavec). Trener: A. Razdrh

Rumeni kartoni: Filipović, Velikonja; Stevanović, Krivičić, Kebe, Nemanič.

Rdeči karton: Saša Kolman (87.), Uroš Likar (96.)

 

Besedilo: Kristjan Pahor