Čas je za eno najpomembnejših tekem

Nova Gorica, 01.06.2019

Nogometaše ND Gorica v nedeljo čaka ena najpomembnejših tekem v zgodovini kluba. V domačem Športnem parku se bodo ob 17.00 na povratni tekmi borili za ohranitev prvoligaškega statusa. Vstop na srečanje bo prost.

Prva tekma s CherryBox24 Tabor Sežano se je končala z rezultatom 2:1 za Sežančane, kar pomeni, da plavo-beli v Novi Gorici potrebujejo zmago. 

Na prvem srečanju sta obe ekipi imeli kar nekaj priložnosti, zato bi lahko bil končni izid precej drugačen. V prvem polčasu so bili bolj nevarni domači, ki so zadeli po zaslugi Stefana Stevanovića in Antonia Azinovića, v drugem pa Goričani, pri katerih se je med strelce vpisal Etien Velikonja.

Novogoričani morajo popraviti predvsem realizacijo, saj so na prvem obračunu, predvsem v drugem polčasu, zgrešili lepo število priložnosti. Zelo bodo morali biti pozorni tudi defenzivne elemente igre, saj bodo morali v primeru prejetega zadetka doseči dva gola (za podaljške) oziroma štiri, če se bo plavo-bela mreža zatresla dvakrat. 

Glavni sodnik srečanja bo Rade Obrenović. S strani mu bosta pomagala Uroš Benc in Tadej Friš.

Neposredni prenos obračuna boste lahko tudi tokrat spremljali na prvaliga.si. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja pa najdete na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor