Trener Miran Srebrnič o poškodovanem Miranu Burgiču

Nova Gorica, 10.05.2017

Trener ND Gorica Miran Srebrnič je prepričan, da se lahko Miran Burgič po težji poškodbi kolena zopet vrne na zelenice ter tako nadaljuje svojo bogato nogometno kariero.

32-letni napadalec se bo moral soočiti z daljšo odsotnostjo, potem ko si je pred dobrim tednom dni na domači ligaški tekmi s Krškim poškodoval vezi v levem kolenu.

Srebrnič je o prihodnosti najboljšega letošnjega strelca ND Gorica povedal: ''Mirana poznam in vem, da se bo že iz same jeze in močne želje po povratku uspešno vrnil in da bo zdrav zaključil svojo kariero. Ta poškodba je zagotovo spremenila celotno situacijo. Manjka nam tako na igrišču kot v slačilnici, je naš prvi strelec in nam ogromno pomeni. Znotraj ekipe moramo narediti vse, da ga uspešno nadomestimo, kajti letos nam je dal zares veliko. Jasno je, da bodo sedaj morali ostali prevzeti večjo odgovornost. Igralci se tega zavedajo in tudi sam verjamem vanje.''

K temu je trener dodal: ''Pri takšnih poškodbah vemo, da je čas rehabilitacije nekje med šest in osem mesecev, če bo vse potekalo po načrtih. Upam, da pri njem bo, kar pomeni, da bo za največje napore zopet pripravljen nekje pred pričetkom drugega dela prihodnje sezone.''

Z podobno poškodbo se je moral soočiti tudi mladi Amel Džuzdanović, ki pa bo v pogonu bistveno hitreje kot Miran Burgič. Amela lahko na nogometnih zelenicah namreč ponovno pričakujemo v začetku priprav za tekmovalno sezono 2017/18.