Blizu zmagi, osvojili točko

Nova Gorica, 06.05.2017

Novogoriški nogometaši so bili v Ljudskem vrtu proti državnim prvakom zelo blizu zmagi, na koncu pa osvojili točko. Še naprej so v boju za nastop v evropskih pokalih.

Gorica je odigrala zelo zelo dobro tekmo in vrhunski prvi polčas. Domačinom gostje niso pustili do strela. Sami pa so nadzorovali igro na sredini igrišča, bistveno več pretekli ter si pripravili nekaj obetavnih akcij.

Velja omenili strela Dejana Žigona in predvsem Rifeta Kapića, ki je za las zgrešil vrata.

V 35. minuti izvenserijska podaja Kapića, izjemno zaustavljanje žoge Dejana Žigona, ki jo je s prefinjenim strelom poslal za hrbet Jasmina Handanovića. Zares izjemen zadetek, ki bi se v medijsko bolj razvitih nogometnih državah na televiziji vrtel še ves teden.

V nadaljevanju bolj izenačena tekma z več tempa v igri in še vedno zelo dobro predstavo belo-modrih. Že takoj na začetku lepa akcija in poskus Andrije Filipovića s strani. Žoga za las mimo vrat.

Le nekaj trenutkov zatem nepazljivost v gostujoči obrambi. Visoka podaja s strani je končala na glavi Milivoja Novakovića za 1:1.

Toda belo-more ta zadetek ni zmedel. Še naprej so bili igrivi in iskali nov gol za vodstvo. Za Maribor je dvakrat streljal Tavares, pri Gorici pa ponovno Filipović.

Toda v 72. minuti nov gol za Gorico. Jaka Kolenc je lepo podal v prazen prostor, na desni strani se je znašel Dejan Žigon, ki je podal pred vrata Amarachiju Osuiju. Še ena izvrstna kombinacija Gorice!

Novogoričani so uspešno zaustavljali vse poskuse domačih, bili kontrolorji dogajanja na igrišču. Nato pa se je pripetila nesrečna 87. minuta, ko so na lahek način izgubili žogo. Akcija je privedla do domačega kota, iz katerega je Novakovič postavil končnih 2:2.

Res škoda. Glede na prikazano, bi si Gorica zaslužila zmago! Bravo, fantje.

Ob tem naj dodamo, da ND Gorica čestita NK Maribor za 14. osvojeni naslov državnih prvakov.

 

NK MARIBOR : ND GORICA 2:2 (0:1)