Brez zadetkov na domači tekmi s Krškim

Nova Gorica, 29.04.2017

Če se je vsako gostovanje v zadnjem času odvilo v prid Novogoričanov, se domače tekme ne končajo ravno po željah belo-modrih. Tokrat so varovanci trenerja Mirana Srebrniča doma s Krškim odigrali brez zadetkov.

Gorica je nastopila brez kar treh kaznovanih (Filipović, Boben, Nagode) in poškodovanega Grudine. V prvem polčasu malo priložnosti. V 6. minuti beležimo poskus Dejana Žigona, sredi prvega dela igre pa šok za domačo enajsterico. Poškodoval se je prvi strelec Miran Burgič. Na igrišče je pritekel mladi Mark Gulič.

Krško je imelo do odhoda na odmor rahlo iniciativo in bilo s streli bolj nevarno. Za domače je tik pred odmorom poskusil Jaka Kolenc.

V nadaljevanju nekoliko več dinamike v igri, a še vedno brez zadetkov. Poskušala sta Žigon in Matija Škarabot, zatem še Tine Kavčič z glavo. Do strela je prišel tudi Rifet Kapić, a brez uspeha.

V 74. minuti so gostje ostali brez izključenega Mensaha, kar je pripeljalo do večjih priložnosti za domače. Beležimo še štiri strele, ki so jih sprožili Žigon, Kavčič, Kapić in Leon Marinič. Ta je odigral ves drugi polčas namesto Nigerijca Donatusa Edafeja.

Novogoričani tako še naprej ostajajo na četrtem mestu, s to točko pa so še podaljšali niz neporaženosti.

 

ND GORICA – NK KRŠKO 0:0

Izključitev: Mensah 73./Krško

Gorica: Sorčan, Škarabot, Jogan, Kavčič, Gregorič, Osuji (77./Curk), Kapić, Kolenc, Žigon, Burgić (25./Gulić), Edafe (46./Marinič).

Krško: Zalokar, Pavić, Dušak, Krajcer, Pušaver, Kosić, Kovačič, Mensah, Dangubić (90./Nakić), Mujan (40./ Kramarič), Haljeta (68./Jovanović).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)