Na primorskem derbiju osvojili točko

Miran Burgič.jpg

Nova Gorica, 01.04.2017

Novogoričani so na domačem primorskem derbiju osvojili novo točko. S Koprom so se razšli brez zadetkov.

V Športnem parku smo spremljali precej taktičen obračun, z majhnim številom priložnosti. Bolj zanimiv je bil drugi polčas, ko se je z izjemno obrambo izkazal Grega Sorčan.

Na začetku tekme sta za domače zapretila Rifet Kapić in Andrija Filipović. V 18. miniti je poskušal Jaka Kolenc, za goste pa je tik pred odmorom nevarno streljal Nermin Hodžić.

Drugi polčas se je začel z lepo priložnostjo Senijada Ibričića, ki je bil sam pred vratarjem Sorčanom, a ga je slednji premagal. Novogoričani so se po tej priložnosti nekoliko zbudili. Takoj so zapretili prek Filipovića in prvega strelca Mirana Burgiča, ki pa je po podaji Dejana Žigona zgrešil cilj.

Do konca tekme beležimo še strele Amarachija Osujia, Rifeta Kapića in ob koncu Dejana Žigona, vendar Novogoričani niso uspeli premagati Kopra.  

Naslednjo tekmo ND Gorica igra prihodnjo nedeljo v Kidričevem.

 

ND GORICA – FC KOPER 0:0

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Celcer, Škarabot, Osuji, Kolenc (46./Žigon), Grudina, Kapić, Filipović (70./Nagode), Burgić.

FC Koper: Antolović, Horvat, Gregov, Datković, Pučko, Hodžić (63./Krivičić), Kokorović, Pranjić, Ibričić (89./Park), Križman, Pekuson.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)