IZJEMNO. Že tretja zmaga to pomlad!

Nova Gorica, 18.03.2017

Novogoriški nogometaši so z odličnim drugim polčasom s 3:1 premagali Domžale in tako zabeležili že svojo tretjo zmago v spomladanskem delu sezone.

Prvi polčas ni obetal takšnega razpleta. Domžalčani so tik pred odhodom na odmor povedli.

Za goste sta prva poskusila Ožbolt in Repas, edini domači strel v prvem delu igre je sprožil Matija Škarabot. Domžale so do prednosti prišle po kotu in streluu z glavo Halilovića. Goriška igra je bila v krču.

V nadaljevanju pa povsem drugačna podoba belo-modrih. Po strelih Škarabota in Dejana Žigona je že v 56. minuti Andrija Filipović z glavo izid izenačil. Podal je Amarachi Osuji. Mladi nogometaš z Reke je drugi polčas odigral zelo dobro.

Tako je v 63. minuti pobegnil gostujočemu branilcu, slednjemu pa ni preostalo drugega, kot da ga zruši. Halilović je prejel drugi rumeni karton in moral pod prho. Zanesljiv izvajalec strela z bele točke je bil Miran Burgič.

Sledil je poskus Mihe Gregoriča, v 71. minuti pa izjemna kombinacija. Amarachi Osuji je podal s strani, Miran Burgič podaljšal z glavo pred vrata, kjer je bil Jaka Kolenc, ki je s pol-volejem dosegel še tretji gol za Gorico. Na drugi strani je bil v vratih uspešen tudi Grega Sorčan.

Do konca tekme bi prav lahko padel še kakšen gol. Izjemen poskus je uspel Filipoviću, a je bil vratar uspešnejši, streljala sta še Kolenc in Rok Grudina.   

Zelo lepa zmaga Gorice. Bravo, fantje!

 

ND GORICA – NK DOMŽALE 3:1 (0:1)

Strelci: Filipović 58., Burgič 64./11-m, Kolenc 71.; Halilović 42.

Izključitev: Halilović 63.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Kolenc, Grudina, Žigon (90./Marinič), Osuji, Filipović (82./Nagode), Burgič (89./Edafe).

NK Domžale: Milić, Širok, Blažič , Halilović, Balkovec (74./Elsner), Husmani, Vetrih, Repas, Majer, Matjašič (62./Volarič), Ožbolt (67./Firer).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)