Pregled dogajanja med pripravami

Nova Gorica, 22.02.2017

V nedeljo se je s prestižno zmago nad ruskim prvoligašem Terekom iz Groznega zaključil sklop pripravljalnih tekem pred začetkom spomladanskega dela sezone.

ND Gorico tako prva prvenstvena tekma čaka v nedeljo ob 15. uri v Krškem.

Gorica Celje 4.2.2017.jpgČeta trenerja Mirana Srebrniča je celotne priprave opravila v Novi Gorici. V tem času je odigrala 10 prijateljskih tekem, na katerih je zabeležila 7 zmag, 2 poraza in en neodločen rezultat. Skupno so belo-modri zabili 15 zadetkov, pohvaliti pa gre predvsem obrambo, ki je v 10 tekmah prejela le 8 zadetkov in nepremagana ostala na kar polovici vseh tekem. Omeniti velja predvsem dva velika skalpa. 2. februarja je na Dacia Areni po golu Leona Mariniča padel italijanski prvoligaš Udinese. Nazadnje pa je bila Gorica boljša še od četrtouvrščene ekipe ruskega prvenstva. Terek Grozny je našim fantom moral priznati premoč, bilo je 1:0, zadel je novinec Mark Gulič. 

Udinese Gorica 2.2.2017 Žigon.jpgGulič pa ni edina okrepitev, ki je v mesto vrtnic prišla v minulem prestopnem roku. Za Gorico sta namreč podpisala tudi napadalca Donatus Edafe in Andrija Filipović. 19-letni Hrvat je za slovenske ljubitelje nogometa zagotovo manjša neznanka kot 23-letni Nigerijec, za katerega je Gorica sploh prvi evropski klub. Filipović je namreč v svoji kratki karieri zamenjal že veliko klubov, odrastel je pri Rijeki, ki ga je v tem času večkrat posodila, med drugim tudi v eno od mlajših selekcij Juventusa, nazadnje pa je nastopal za tretjeligaša Sieno. Že prej omenjeni Mark Gulič je v Novo Gorico prišel iz bližnjega Mirna, še pred tem pa je v mladinskih selekcijah branil barve Kopra. Iz posode se je pozimi vrnil še Leon Marinič, ki je v pripravljalnih tekmah in še prej v dresu drugoligaša iz Brd pokazal, da bi znal biti še kako pomembna figura Mirana Srebrniča v natrpanem urniku, ki čaka klube iz Prve Lige. 

Športni Park so v tem prestopnem roku zapustili trije igralci. Andrej Kotnik je odšel na posodo v italijanski Crotone, ki letos nastopa v elitni Serie A. Sandi Arčon si je novo sredino našel na Poljskem, kjer bo branil barve najuspešnejšega kluba v državi Gornika iz Zabrzeja. Kot zamenjava za Mariniča pa je na posodo v Brda odšel Italijan Gianluca Franciosi, ki v jesenskem delu prvenstva ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje.

Zagotovo nas čaka zanimiva pomlad, vsi pa upamo, da tudi z ND Gorico v zelo aktivni vlogi.

GREMO, GORICA!