Pred srečanjem Gorica : Radomlje

Nova Gorica, 09.12.2016

ND Gorica bo tokrat na čelu s tremi novopečenimi B reprezentanti Slovenije gostila zadnjeuvrščene Radomlje in bo tako na svojem domačem igrišču še zadnjič letos odigrala tekmo 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije. 

Gostje so pred tednom dni vknjižili svojo prvo zmago v aktualni sezoni. Na krilih trenutno najbolj vročih dveh igralcev, bivšega Goričana Marka Nuniča ter Filipa Jankoviča so z 0-2 bili presenetljivo boljši od Domžal, v naslednji oziroma zadnji tekmi pa so premoč morali priznati ljubljanski Olimpiji in tako ostajajo pri osmih osvojenih točkah.

Miran Srebrnič in njegovi fantje kljub številnim odsotnostim v tem tednu  - Miha Gregorič (aduktor ter nart), Dejan Žigon (list), Tine Kavčič ter Matija Škarabot (oba viroza) - v tekmo vstopajo kot favoriti, saj na zadnjih štirih tekmah ne poznajo poraza, zabeležili so tri remije ter zmago. Kot smo že omenili so reprezentanci vpoklic v B ekipo, ki bo januarja v Abu Dhabiju odigrala dve prijateljski srečanji prejeli vratar Grega Sorčan, branilec Matija Boben ter napadalec Sandi Arčon.

Mlinarji bodo tako morali v nadaljevanju sezone kar krepko povečati svoj točkovni izkupiček, ce si želijo ohranitve prvoligaskega statusa, ki so si ga z lanskim prvim mestom v 2. SNL vec kot zaslužili.

Trenutno razmerje med ekipama v medsebojnih obračunih pripada Goričanom. Na šestih tekmah je štirikrat slavila modro bela ekipa, enkrat gostje iz Radomelj, pred dvema sezonama pa smo videli tudi delitev točk.

Glavni sodnik zadnje domače tekme v letošnjem letu je Vojko Goričan. Pomagal mu bosta Janez Lunežnik ter Aleksander Burjan. Cetrti sodnik je tokrat Iztok Gornjak.