Novogoričani s točko iz Celja

Nova Gorica, 03.12.2016

NK Celje : ND Gorica 1:1

ND Gorica je v predzadnjem letošnjem nastopu dosegla remi na gostovanju v Celju. Tako s tokratnim tekmecem še naprej ostaja izenačena na četrtem mestu.

Belo-modri so odigrali zelo solidno srečanje. V prvem delu igre so bili sicer več pri žogi domači, vendar brez nevarnosti za vrata Grege Sorčana. Sandi Arčon je poskusil s strani, toda mimo vrat.

Novogoričani so povedli v 41. minuti, ko je Dejan Žigon zadel s strani, po kombinaciji in izjemni podaji Arčona s peto, v daljši vratarjev kot. Žigon je bil le nekaj trenutkov zatem blizu svojemu drugemu zadetku, toda za las je zgreši.

V nadaljevanju še naprej izenačena tekma. Celjani so po kotu izenačili v 61. minuti, ko je zadel Dalibor Volaš. Za Gorico sta v drugem delu nevarno streljala Dejan Žigon in Miran Burgič z glavo.

To je četrti zaporeden pozitiven izid Gorice. Sledi še zadnja tekma letos, doma z Radomljami.

 

Celje - Gorica 1:1 (0:1)

Stadion Arena Petrol, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj) in Praprotnik (Ljubljana).

Strelca: 0:1 Žigon (41.), 1:1 Volaš (63.).

Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić, Travner (od 56. Požeg Vancaš), Pungaršek, Pišek, Cvijanović (od 70. I. Hadžić), Podlogar, Čirjak, Volaš.

Gorica: Sorčan, Gregorič (od 87. Curk), Kavčič, Jogan, Škarabot, Nagode (od 77. Osuji), Grudina, Kolenc, Arčon (od 83. Franciosi), Žigon, Burgić.

Rumeni kartoni: Pišek, Volaš; Burgić.