Aktiven rezultat pred povratno tekmo in izjemen gol Andreja Kotnika

Nova Gorica, 19.10.2016

Prvi četrtfinale pokala: ND Gorica - NK Maribor 1:1

ND Gorica je v prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije doma remizirala z Mariborom 1:1. Belo-modri so bili boljši v drugem delu tekme.

Prvi polčas ni ponudil razigranosti, v ospredju je bila taktična igra. Domači so bili nevarni že v 6. minuti prek Sandija Arčona, ki je za malenkost sprožil čez vrata, ter nekaj zatem tudi prek Mirana Burgiča. Na drugi strani so dva strela v okvir imeli tudi gostje, ki pa so v 44. minuti prek Luke Zahovića prišli do prednosti. Napadalec je zadel skoraj z mrtvega kota.

V drugem polčasu izjemen pritisk Gorice. Andrej Kotnik je najprej z glavo zadel prečko, v 54. minuti pa zares mojstrsko izvedel prosti udarec in izenačil na 1:1.

Gorica je imela do konca tekme več od igre in več priložnosti, končno razmerje strelov je bilo kar 14:6 za Novogoričane. Toda gostujoči vratar Obradović se ni pustil presenetiti.

Rezultat je aktiven in nam pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu čez teden dni daje možnosti za napredovanje.

Še prej pa gremo v soboto v Ljudski vrt po nove prvenstvene točke.

GREMO, GORICA!  

 

ND GORICA – NK MARIBOR 1:1 (0:1)

Strelca: Kotnik 58.; Zahović 44.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Boben, Gregorič, Kolenc (82./Humar), Grudina, Kapić, Arčon (68./Žigon), Kotnik, Burgič (87./Osuji).

NK Maribor: Obradović, Viler, Defendi, Šme, Palčič, Mertelj, Vrhovec (79./Kabha), Mezga, Bohar (32./Sallalich), Hotić (72./Tavares), Zahović.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)