Primorski derbi brez zmagovalca

Nova Gorica, 28.09.2016

ND Gorica : FC Luka Koper 1:1

V zaostali tekmi 8. kroga Prve lige je Gorica doma remizirala s Koprom z 1:1.

Tekma ni ponudila veliko priložnosti. V Športnem parku smo spremljali bolj šahovsko srečanje ter igro med obema kazenskima prostoroma.

Pri domačih je bil v prvem delu igre najbolj razpoložen Miha Gregorič, ki je najprej streljal čez vrata, v 29. minuti pa je po podaji Rifeta Kapića z glavo zatresel gostujočo mrežo.

Novogoričani so bili posebej v prvem delu tekme boljši nasprotnik, toda na žalost so gol prejeli ravno v zadnji minuti pred odhodom na odmor. Za Koper je z glavo zadel Senijad Ibričić.

V nadaljevanju še manj priložnosti. Vratar Grega Sorčan je odlično ubranil poskus Mateja Pučka, Sandi Arčon pa je v zadnjih trenutkih le za las zgrešil vrata. Gorica je sicer imela višjo posest žoge (53:47), ter tudi več poskusov, vendar ji znova ni uspelo zmagati.  

Ne glede na to, gre tekmovanje hitro naprej. Naslednja priložnost za zmago bo že v nedeljo, ko ND Gorica gostuje pri Radomljah. ND Gorica je trenutno na četrtem mestu.

GREMO, GORICA!

 

ND Gorica – FC Luka Koper 1:1 (1:1)

Stadion v Športnem parku, gledalcev 500, sodniki: Mertik (Odranci), Povšnar (Zagorje), Šinkovec (Maribor).

Strelca: 1:0 Gregorič (29.), 1:1 Ibričić (45.).

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot (od 46. Celcer), Kapić, Kolenc, Humar, Kotnik (od 70. Žigon), Burgić (od 78. Nagode), Arčon.

FC Luka Koper: Simčič, Andrejašič, Gregov, Datković, Sikošek, Valencia (od 83. Pekuson), Ibričić, Biljan, Pranjić, Pučko, Štromajer (od 76. Muslimović).

Rumeni karton: Štromajer.