Miran Srebrnič in Rifet Kapić po tekmi v Stožicah

Nova Gorica, 12.09.2016

Odmevi na derbi NK Olimpija : ND Gorica 1:0

Po nedeljskem derbiju v Stožicah med vodilnima moštvoma Prve lige, ki se je po sporno dosojeni enajstmetrovki zaključil v korist Olimpije z 1:0, je za javnost izjavo podal trener ND Gorice Miran Srebrnič.

Dejal je: "Tekma je bila takšna, kot smo pričakovali. Olimpija je dominirala v igri, nam pa so se ponudile priložnosti iz katerih bi morali zadeti. Najbolj me jezi, da je derbi odločila takšna situacija. Ne vem, če je bila roka ali ne. Tudi sodnik ni bil odločen. Čakal je kakšnih 10 sekund preden je dosodil igro z roko. Sicer je bila tekma dobra z obeh strani. Gledalci so videli dober nogomet. Ponosen sem na svoje fante in na njihovo borbenost. Manjka nam več mirnosti ob podajah, ampak sčasoma bomo popravili tudi to. Gremo naprej z dvignjeno glavo.''

Novogoričani so kljub nekoliko bolj defenzivni postavitvi vse do ključnega trenutka delovali zbrano in bili blizu osnovnemu cilju – osvojiti točno in ohraniti prvo mesto. Kljub porazu so le točko za vodilo Olimpijo.  

Zadnji rezultati ND Gorice niso ostali neopaženi. Vse več igralcev je deležno medijskega zanimanja. Tako velja izpostaviti tudi dva krajša pogovora z našim zveznim igralcem Rifetom Kapićem.

V soboto ga je objavil Slovenski nogometni portal (klikni za branje), v ponedeljek pa še Nogomania (klikni za branje). Kapić je o tekmi v Ljubljani za omenjeni medij dejal: ''Žal se danes ni izšlo. Olimpija je močna, bila je favorit. Mi smo dali vse od sebe. Jaz nisem bil optimalno pripravljen, ker sem imel manjše težave s poškodbo. Vseeno sem imel priložnost, ki je žal nisem izkoristil."

Gremo Gorica!