Gorica z dvomljive enajstmetrovke klonila čisto na koncu

Nova Gorica, 11.09.2016

NK Olimpija : ND Gorica 1:0

ND Gorica je nekoliko nesrečno z 0:1 in golom tik pred koncem izgubila derbi v Stožicah. Kljub porazu belo-modri ostajajo na visokem drugem mestu!

Novogoričane je v Ljubljani bodrilo okrog 100 organiziranih navijačev Terror boysev. Opogumljeni s podporo so belo-modri dobro odigrali večji del tekme. Olimpija je sicer imela pobudo, a ji čvrsta Goriška igra ni pustila do vodstva. Nekajkrat se je s posredovanji izkazal vratar Grega Sorčan.

Za belo-modre so si v prvem delu igre lepe priložnosti priigrali Dejan Žigon, Rok Grudina in Rifet Kapić. Na žalost so bili streli nenatančni. Več strelov so sicer imeli domači.

Tudi v uvodu nadaljevanja so se Novogoričani dobro zoperstavili tekmecu. Znova sta poskusila Žigon in Grudina. Streljal je tudi Andrej Kotnik. Nato so konkretneje zaigrali domačini in prek Etiena Velikonje sprva zadeli vratnico, v 87. minuti pa prišli od zmagovitega gola. Dosegli so ga z bele točke, potem ko je žoga v roko nerodno zadela Andreja Kotnika. Kotnik ni imel nikakršne namere igranja z roko, žoga se mu je nesrečno odbila, sodnik pa je kljub oklevanju dosodil 11-metrovko. Odločitev, ki bo pustila kar nekaj dvoma.

Ne glede na poraz, so belo-modri pokazali, da so zasluženo v vrhu Prve lige.

 

NK OLIMPIJA – ND GORICA 1:0 (0:0)

Strelec: Velikonja 87./11-m

NK Olimpija: Vodišek, Bajrić, Kelhar, Delamea Mlinar, Klinar, Matić, Miškić (83./Alves), Zajc, Kirm, Eleke (64./Wobay), Benko (70./Velikonja).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan  (86./Boben), Kavčič, Gregorič, Kolenc, Grudina, Kapić (76./Škarabot), Arčon, Žigon, Burgič (68./Kotnik).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)