ZMAGA V VELENJU! GORICA NA DRUGEM MESTU! ODLIČNO!

Nova Gorica, 20.08.2016

NK Rudar Velenje : ND Gorica 1:2

Novogoričani so na tretjem gostovanju v letošnji sezoni prišli do prve zmage.

To je že četrti uspeh Gorice letos! Odlično! Gorica je po 6. krogu na izjemnem drugem mestu!

Že v uvodu sta za belo-modre streljala Tilen Nagode in Rifet Kapić. Sledilo je nekaj bolj mirnih minut. Rudar je do prednosti prišel v 25. minuti tekme, ko je zadel Dominik Glavina.

Toda odgovor Gorice je bil dober in učinkovit. Že deset minut zatem je zelo razpoloženi Kapić podal Dejanu Žigonu za 1:1, kar je bil tudi rezultat polčasa. Do odhoda na odmor sta za belo-modre streljala še Uroš Celcer in Sandi Arčon.

V nadaljevanju sprva mirna igra z obeh strani, zatem pa so Novogoričani kar trikrat sprožili proti domačim vratom in jasno nakazali, da jih zanimajo tri točke.

Streljali so Jaka Kolenc, Dejan Žigon in Sandi Arčon. Beležimo še poskus Tilna Nagodeta, nakar sta v 77. minuti uspešno akcijo za zmago izpeljala Sandi Arčon v vlogi asistenta in Rifet Kapić, ki je zadel z glavo.

Do konca tekme še dva nenevarna poskusa domačih, vendar je Gorica uspela tekmo brez pretresov pripeljati do zaslužene zmage.

Še enkrat, bravo fantje! Sedaj nas doma čakajo Domžale. GREMO, GORICA!

 

NK Rudar – ND Gorica 1:2 (1:1)

Stadion ob jezeru, sodniki: Obrenović, Kasapović (oba Ljubljana), Mikača (Višnja Gora).

Strelci: 1:0 Glavina (26.), 1:1 Žigon (37.), 1:2 Kapić (78.).

NK Rudar: Radan, Jahić, Billong, Zec, Mužek, Grgić (od 81. Lotrič), Trifkovič, Pišek (od 55. Dodlek), S. Babić, Vručina (od 46. Mary), Glavina.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Kapić, Kolenc, Žigon (od 82. Škarabot), Nagode (od 74. Grudina), Arčon, Burgič.

Rumeni kartoni: Billong, Mary; Burgič.

 

foto: prvaliga.si