KONČNO! PO SEDMIH LETIH GORICA DOMA UGNALA MARIBOR!

Nova Gorica, 13.08.2016

BRAVO, FANTJE! ND GORICA : NK MARIBOR 2:1!

ND Gorica je prvič po maju 2009 doma premagala Maribor! Po majski zmagi v Ljudskem vrtu je to drugi zaporedni uspeh Novogoričanov proti Štajercem. Gorica je tako dosegla še tretjo zaporedno domačo zmago.  

Uvod je minil brez pretresov, prva sta pri domačih poskusila branilca Alen Jogan in Uroš Celcer. Proti sredini prvega polčasa so imeli gostje nekaj več od igre. Sprožili so tri strele, izkazal se je tudi domači vratar Grega Sorčan.

Za vodstvo domačih je tik pred zaključkom prvega dela igre poskrbel Tilen Nagode, ki je poslal oster predložek, gostujoči branilec Marko Šuler pa ga je preusmeril v lastno mrežo.

V nadaljevanju že po desetih minutah izenačenje Maribora. Po akciji je bil z natančnim strelom uspešen Gregor Bajde, ki je zadel z razdalje. Toda Novogoričani so še naprej igrali zelo strnjeno in preprečevali poskuse gostov.

Do zmage so prišli v 67. minuti. Predložek Mihe Gregoriča je v zmago spremenil napadalec Miran Burgič.

Do konca tekme beležimo jalove napade gostov. Za Gorico pa je zadnji streljal Rifet Kapić, a brez uspeha.

Dobro zapolnjene tribune Športnega parka so tako videle veliko zmago! BRAVO, FANTJE!

 

ND GORICA – NK MARIBOR 2:1 (1:0)

Strelci: Šuler 42./ag, Burgič 67.; Bajde 56.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Jogan, Kavčič, Celcer, Kolenc, Kapić (90./Humar), Arčon, Žigon, Nagode (67./Grudina), Burgič (82./Franciosi).

NK Maribor: Handanović, Hodžić, Šuler, Defendi, Janža , Kabha (73./Tavares), Vrhovec (66./Pihler), Vršič, Sunny (70./Sallalich), Bajde, Novaković.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

 

V naslednjih dneh si boste lahko ogledali tudi fotogalerijo. Za njo je, tako kot vedno, poskrbel Foto Lado!