Gorica minimalno klonila v Celju

Nova Gorica, 22.07.2016

NK Celje : ND Gorica 1:0

ND Gorica v svoji drugi prvenstveni tekmi ni uspela nadgraditi zmage iz prvega kroga. Novogoričani so minimalno klonili v Celju (0:1).

Trener Miran Srebrnič se je odločil za isto postavo kot na tekmi z Aluminijem. Začetek tekme ni obetal le enega zadetka. V prvem delu igre so bili boljši domači in nekajkrat zaposlili Grego Sorčana, ki je vse situacije dobro razčistil. Dvakrat je Celje zadelo tudi okvir gola.

Najlepšo priložnosti v prvem delu je za Gorico imel ob koncu prvega polčasa Matija Škarabot, tudi njegov strel pa je zaustavil okvir gola.

Že prvi napad v nadaljevanju je prinesel odločitev. Na drugi vratnici je zadel Lovro Čirjak, ki mu po dobri podaji ni bilo težko zatresti mreže.

Novogoričani so sicer po prejetem golu zaigrali boljše, toda ni jim uspelo izenačiti. Po povratku v dres Gorice je prvič nastopil tudi Dejan Žigon.

Za belo-modre so bili v končnici srečanja nevarni Sandi Arčon, Rifet Kapić ter Amarachi Osuji.

Priložnost za nove točke bodo prihodnjo soboto ob 20.15, ko v Novo Gorico prihajajo Radomlje.

 

NK CELJE – ND GORICA 1:0 (0:0)

Strelec: Čirjak 46.

NK Celje: Kotnik, Kous, Klemenčič, D. Hadžić, Travner, Šporn (55./Pišek), Miškić, Podlogar, Glavaš (88./Marcius), Čirjak (72./Pungaršek), I. Hadžić.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Škarabot, Kapić, Kolenc, Kotnik (65./Franciosi), Nagode (58./Žigon), Burgič (76./Osuji), Arčon.