Bravo, fantje! Zmaga v Velenju!

Nova Gorica, 16.05.2015

NK Rudar Velenje : ND Gorica 1:2

Belo-modri so zaigrali brez Dina Martinovića, Matije Široka, Alena Jogana in Luke Majcna.

V prvi postavi je svoje mesto dobil tudi mladi Tine Hlede, v zaključku tekme je zaigral še en obetavni igralec Tilen Nagode.

Po enakovrednem uvodu je v 16. minuti za Gorico poskušal Marshal Mfon Johnson. Isti igralec je kmalu prišel do drugega strela. Tudi Rudar si je pripravil dve polpriložnosti, a brez resne nevarnosti za gostujočega vratarja Grego Sorčana.

ND Gorica je povedla v 30. minuti, ko je po strelu v okvir vrat do žoge prišel Amedej Vetrih in zadel v polno. Kmalu zatem je pri domačih zapretil Stjepanović.

Na nasprotni strani sprva priložnost in nato gol Dejana Žigona. Ta igralec je na 2:0 povišal tik pred koncem polčasa, ko je zadel po podaji Lorenza Pasqualinija. Zadnji strel v prvem delu je sprožil Johnson.

Že po nekaj minutah drugega polčasa je Rudar znižal. Zadetek Daliborja Radujka je pomenil tudi končni izid tekme.

Kmalu zatem nov strel domačih. Poskusil je Ivan Firer, odgovoril pa mu je Dejan Žigon. Igra je povečini potekala med obema kazenskima prostoroma, nekoliko več pri žogi so bili domači.

V 62. minuti je dlani Sorčana ogrel Jahič, v 69. pa je bil blizu drugemu zadetku Radujko.

Do konca tekme beležimo še dva novogoriška poskusa, in sicer sta bila v akciji Blessing Eleke ter Amedej Vetrih.

Končalo se je z zasluženo zmago Gorice. Do konca prvenstva sta še dva kroga. Gostovanje v Celju in domača tekma z Zavrčem.  

 

NK Rudar Velenje : ND Gorica 1:2 (0:2)

Strelci: Radujko 49.; Vetrih 30., Žigon 44.

ND Gorica: Sorčan, Boccaccini, Vetrih, Žigon, Hlede (od 54. Enow), Taider, Eleke (od 83. Osuji), Kavčič, Džuzdanović (od 79. Nagode), Pasqualini, Johnson.

Na klopi še: Gallinetta, Arčon, Palumbo, Slivka.

Trener: Miran Srebrnič.