Pred vrati je 70. primorski derbi!

Nova Gorica, 28.04.2015

ND Gorica na Bonifiki za prekinitev črne serije

V sredo ob 20. uri se nam na Bonifiki obeta jubilejni 70. primorski derbi.

ND Gorica na derbi odhaja opogumljena z visoko domačo zmago nad Krko s 3:0. Trener Cesare Beggi bo lahko računal na vse nogometaše, ki so uspešno zaigrali na zadnji tekmi.

Svojo drugo tekmo kazni bo odsedel branilec Alexander Caputo, zanimivo pa bo videti, kako se bo Beggi odločil na vratarskem položaju.

Grega Sorčan je na tekmi s Krko odlično izkoristil svojo priložnost in bil zato tudi nagrajen. Na uradni spletni strani Prve lige TS je bil izbran v enajsterico kroga. Kljub temu z nestrpnostjo na novo priložnost za igro klopi čaka tudi Alberto Gallinetta.

Trener Beggi je sicer po zadnji tekmi s Krko za Primorske novice komentiral: ''Točke so dragocene, a nič manj ni pomembno dejstvo, da smo odigrali dobro tekmo. Ko kažeš dobre igre, se lahko nadejaš točk na dolgi rok. Do konca prvenstva je namreč še kar nekaj krogov.”

Koprčani so na zadnjih petih tekmah le enkrat zmagali, nazadnje so remizirali v Stožicah pri Olimpiji z 0:0. Zelo uspešni so v pokalnem tekmovanju, kjer so se prebili v veliki finale.

V letošnjem prvenstvu so vse tri medsebojne tekme dobili rumeno-modri, in sicer z 2:1 in dvakrat 1:0. Še več: Koper v prvenstvu beleži že pet zaporednih zmag nad Gorico.

Večna lestvica v 1. SNL pa kaže na zelo izenačeno razmerje: 69 tekem, 25 zmag Gorice, 24 zmag Kopra in 20 remijev.

Upamo, da bodo belo-modri po petih porazih končno presekali negativni trend. Gremo, Gorica!