Gorica na zimski odmor odhaja z zmago

Nova Gorica, 07.12.2014

Belo-modri z 2:0 v gosteh premagali Krko

Na zadnji tekmi jesenskega dela Prve lige TS 2014/15 je ND Gorica gostovala v Novem mestu in proti Krki dosegla zmago 2:0.

Trener Gorice Iztok Kavčič je nekoliko premešal začetno postavo. Prvič je od prve minute zaigral mladi Nigerijec Blessing Chibuike Eleke, za katerega je to drugi sezonski nastop. V konici napada je nastopil Luka Majcen, v postavo pa se je vrnil v prejšnjem krogu kaznovani Marshal Mfon Johnson. Rezervni vratar je bil Jure Lipičar.

V začetku tekme smo bili priča velikemu številu poizkusov. Tako sta za domače streljala Marin Perič in Danjel Dežman, pri Gorici pa je dvakrat sprožil Luka Majcen. Sledila sta poskusa Alena Jogana pri gostih in dvojni domači strel razpoloženega Marina Periča.

V 25. minuti so domači v kazenskem prostoru odigrali nedovoljeno, plod česar je bil kazenski strel za Novogoričane. Luka Majcen je z bele točke žogo poslal čez vrata. Toda zgrešena priložnost se belo-modrim ni maščevala.

Že v naslednjem napadu je bil po podaji z desne najbolj spreten Simone Napoli za 1:0. Do odhoda na odmor se je igra umirila.

V drugem delu sprva neuspešen strel Amela Džuzdanoviča. V 52. minuti pa je prav ta igralec nevarno zapretil, odbito žogo pa v prazno mrežo pospravil prvi Goriški strelec Luka Majcen. To je bil njegov šesti sezonski gol.  

Krka je poskusila z odgovorom prek Josipa Fučka, ki pa mu namera ni uspela. Nasploh so domačini vse do zaključka tekme napadali, a so bili njihovi poskusi jalovi. Za Novogoričane je v sami končnici streljal Eleke, a ostalo je pri končnih 2:0.    

Prvenstvo se bo predvidoma nadaljevalo 21. februarja 2015.

NK KRKA : ND GORICA 0:2 (0:1)